Back-up oplossingen

Betrouwbaar en feilloze oplossingen voor wanneer het even misloopt.

Back-up

Kort gezegd is het voorzien van een back-up, het maken van een reservekopie van al je bedrijfsdata en -bestanden. Zo’n back-up kan er namelijk voor zorgen dat je al die gegevens en documenten opnieuw kan ophalen wanneer nodig. 

Maar waarom is het nu precies zo belangrijk om efficiënte back-up oplossingen te voorzien voor je bedrijf? Het zal ongetwijfeld niet aan je voorbijgegaan zijn dat cybercriminaliteit nog steeds sterk aanwezig is. Integendeel, cybercriminelen worden net slimmer en stellen steeds complexere vallen op, waardoor de kans op het verlies van belangrijke data en bestanden groter wordt. Een betrouwbare back-up kan dan een geweldig hulpmiddel zijn om je gegevens opnieuw boven te halen. 

Natuurlijk gaat het nut van een goede back-up veel verder dan enkel een oplossing in geval van een cyberaanval. Het is ook belangrijk een back-up te hebben wanneer je data en bestanden verliest door menselijke fouten, in geval van diefstal, door het verlies van een computer of het falen van je IT-infrastructuur. Wanneer je gegevens verliest door een brand of waterschade is een goede back-up je reddingsboei. 

Xenius biedt dan ook enkele interessante back-up oplossingen aan zodat je altijd beschikt over een fallback wanneer het even mis gaat. Onze back-up oplossingen zijn bovendien naadloos geïntegreerd in het beheerplatform ‘Mijn Xenius’. Op die manier kan je er meteen mee aan de slag. 

Cloud Connect Backup

Maakt jouw bedrijf gebruik van Veeam voor de back-up van een on-premise server? Of heb je klanten die een dergelijke lokale back-up voorzien in hun IT-infrastructuur? Dan is Veeam Cloud Connect de perfecte betaalbare en snelle back-up oplossing om naast je lokale back-up in te zetten. Met Veeam Cloud Connect kan je tenslotte in slechts enkele clicks een zeer eenvoudige extra offsite back-up maken, en opslaan in onze beveiligde datacenters in Gent en Zaventem. Deze oplossing vergt geen ingewikkelde set-up en kan naadloos geïntegreerd worden in je bestaande Veeam console. 

Backup 365

Één op de drie bedrijven was al eens slachtoffer van dataverlies door het gebruik van Software-as-a-Service platformen en had geen actief beleid rond back-up. Als je weet dat steeds meer bedrijven gebruik maken van Microsoft 365 voor het uitvoeren van hun dagelijkse bedrijfsvoering, dan is onze Backup 365 van Acronis de ideale back-up oplossing. Het zorgt ervoor dat je steeds over een volwaardige back-up beschikt van Exchange Online, OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams. Bovendien is deze back-up oplossing volledig geïntegreerd in een handige self service portal voor een vast bedrag per gebruiker per maand.

Waarom kiezen voor Xenius back-up oplossingen:

Premium support

Lopen je backups niet zoals het hoort of heb je vragen omtrent configuratie en installatie?
Dan kan je steeds terecht bij onze support via e-mail, live chat of telefoon. 

Veilig transport en data opslag

We versturen steeds je data via versleutelde kanalen en zorgen ervoor dat je gegevens en bestanden veilig opgeslagen zijn. We werken hiervoor exclusief met eigen servers en infrastructuur in onze datacenters in Gent en Zaventem. Zo garanderen we te allen tijde dat de back-up veilig verloopt! 

Pay as-you-use

Onze backup oplossingen groeien mee met je onderneming. Om ervoor te zorgen dat je steeds het overzicht behoudt over de gevraagde services en bijhorende uitgaven, sturen we je maandelijks een gedetailleerde factuur met je verbruik.

Hou de touwtjes zelf in handen!

Onze backup oplossingen zijn flexibel en volledig aanpasbaar aan de behoeften van jouw bedrijf. Jij bepaalt zelf hoe lang we jouw backups bijhouden. Uren, dagen, weken of jaren – de keuze is volledig aan jou! 

Logo Microsoft 365

Moet ik mijn Microsoft 365 data back-uppen?

Microsoft 365 is vandaag de dag veel meer dan enkel een mailbox, het omvat Sharepoint, Onedrive, Teams en zoveel meer.
Gebruikers van Microsoft 365 zijn veel minder bezig met back-up omdat ze vaak denken dat Microsoft voorziet in een goede back-up. 

Als we kijken naar de kleine lettertjes van Microsoft 365 dan vinden we daarin terug dat het de verantwoordelijkheid van de klant is om te voorzien in een eigen back-up van de data opgeslagen op het Office 365 platform. Een back-up van je Office 365 tenant is dus een echte must!

Veeam - Acronis partner logo

Veeam & Acronis partner

Xenius is zowel bij Acronis als Veeam partner. Dankzij  bijscholing op regelmatige basis zorgen we ervoor dat we de producten kennen als geen ander.
Hierdoor kunnen we je ook direct ondersteunen in geval van problemen. Geraken we er samen niet uit, dan kunnen we door onze partner status jouw probleem sneller escaleren.

Wil je praten over onze back-up oplossingen? Contacteer ons!

Stuur ons een e-mail via [email protected], op werkdagen antwoorden we binnen 4 uur.
Bel ons, we zijn tijdens kantooruren bereikbaar op het nummer +32. 3 246 47 47
Gebruik het contact formulier op onze website

Veelgestelde vragen