Shared webhosting

Hosting vanuit onze eigen Belgische datacenters

Bij shared hosting deel je de serverkracht met andere gebruikersOp die manier is shared hosting toegankelijk voor iedereen die een website of webshop wil lanceren. Het is zeer geschikt voor kmo’s, zelfstandigen of (kleinere) webshops met een gemiddeld aantal bezoekers.

Xenius hosting | reseller hosting Belgie

Xenius shared hostingpakketten 

Bij Xenius krijg je bij je shared hostingpaketten de nodige opslagruimte én de mogelijkheid tot het aanmaken van professionele mailboxen met je eigen domeinnaam. Je hoeft bovendien zelf niet meer in te staan voor het uitvoeren van updates van servers, de beschikbaarheid van je pakket en patch management. Onze Xenius-specialisten nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid op. 

Xenius shared hostingpakketten 

 Op vlak van shared hosting biedt Xenius je twee verschillende hostingpakketten aan, met elk hun specifieke kenmerken. Beide pakketten bieden hosting op snelle SSD’s en Litespeed webservers aan én geven je toegang tot een cPanel controlepaneel. Daarnaast zijn alle tools in het pakket inbegrepen om meteen aan de slag te gaan. Bovendien hanteert Xenius een ‘niet goed, geld terug’-garantie. 

Pakketten

alle shared hostings

Cosmos

Beschikbaar vanaf 5.99€/maand

Cosmos

Beschikbaar vanaf

5.99 €/maand
5.99€
Voor een standaard website

Voor een standaard website

Cosmos description
 • 10GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 1 CPU Core & 1 GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 1 website
 • cPanel controlepaneel
Bestel hier

Galaxy

Beschikbaar vanaf 9.99€/maand

Promo
Galaxy

Beschikbaar vanaf

3.99 €/maand
9.99€
Voor 1 of meerdere website(s) 1ste jaar met 60% korting

Voor 1 of meerdere website(s) 1ste jaar met 60% korting

Galaxy description
 • 25GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 2 CPU Cores & 2GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 10 websites
 • cPanel controlepaneel
Bestel hier

Promo

* Actietarief geldig gedurende het eerste jaar, daarna is het reguliere tarief van toepassing.

Xenius Verhuisservice | reseller hosting België

Gratis Verhuisservice

Als je gaat voor een hostingpakket bij Xenius dan kan je ervoor kiezen om jouw website door ons gratis te laten migreren. We verhuizen je website op een professionele en vlekkeloze manier naar onze servers 

Standaard inbegrepen

We houden niet van half werk, daarom voorzien we standaard alles wat je nodig hebt voor jouw website of project. 

Premium support

Je kan steeds terecht bij onze support voor alle problemen omtrent je hostingpakketWe staan steeds voor jou klaar via e-mail, per telefoon of live-chat.Wij verschuilen ons niet achter kleine lettertjes of complexe SLA’s, wij zijn maar pas tevreden als jij dat ook bent! 

Xenius Protect

Dankzij Xenius Protect zorgen we ervoor dat je website beschermd blijft tegen malware en andere cyberaanvallen. Wanneer er gekende problemen zijn, werken we deze ook automatisch bij, zonder hiermee je website te beschadigen. 

Gratis SSL-certificaat

Alle shared hostingpakketten van Xenius zijn standaard voorzien van een Lets Encrypt”- certificaat. Zo zorg je ervoor dat de communicatie tussen je website en de bezoeker steeds veilig verloopt. Een SSL-certificaat is op te merken door het zogenoemde groene slotje in je browserbalk. 

Dagelijkse backups

Data security vinden we ontzettend belangrijk. We nemen daarom verschillende kerenper dag een backup van je volledige website, databases en mailboxen. Gaat het toch mis, dan kan je eenvoudig zelf je bestanden terugzetten. Lukt het niet, dan helpt ons support team je uit de nood. 

Tot 20X sneller

Alle websites die bij Xenius gehost worden, draaien op snelle SSDdisks. Daarnaast voorzien we ook nog Litespeed als webserver zodat alles net dat tikje soepeler loopt

One-click installatie van uw CMS

Dankzij onze Installatron plugin installeer je 1001 CMSapplicaties met slechts 1 druk op de knop. Enkele parameters invullen en klaar! Het is niet langer nodig om je bestanden te uploaden via FTP en databases aan te maken, dat doen onze systemen voor jou. 

Wat gaat er schuil achter hosting en wat is het nu precies?

We leggen je graag in mensentaal uit wat shared webhosting juist is en welke alternatieven er nog zijn. We vinden het immers belangrijk dat je weet wat je allemaal met onze formules kan doen zodat je er het uiterste uit kan halen!


Zelf webhosting (weder)verkopen?

Ben je een web agency of heb je een aantal klanten die je zelf voorziet van Webhosting? Met onze Reseller oplossing verkoop jij de Xenius hosting producten door aan jouw klanten. Je maakt op onze reseller omgeving zelf pakketten aan en kent deze toe aan klanten. Belangrijk om weten is dat het jouw klanten zijn, Xenius zal in geen geval nooit contact opnemen met jouw klanten.

Zit jij of je klant ergens onverhoopt toch met een technisch probleem waar je niet aan uit geraakt? Als reseller kan jij ook rekenen op de Xenius support om je probleem te laten verhelpen.


Extra domeinnaam niet vergeten?

Een domeinnaam is de persoonlijke identiteit van jou of je onderneming op het Internet en bestaat telkens uit het domein en een extensie. Tegenwoordig zijn er meer dan duizenden extensies beschikbaar. 

Bij elk Xenius shared hostingpakket krijg je van ons een gratis .be.nl of .eudomeinnaam, maar misschien is het interessant om hetzelfde domein te registreren met een andere extensie? Zo kan je immers extra bezoekers naar je website te trekken.  

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat betekent hosting?

De betekenis van webhosting of hosting betekent letterlijk onderdak bieden aan je website. Het woord hosting is afgeleid van het Engelse woord host wat ‘Gastheer’ betekent. Je kan dus stellen dat een hosting provider de gastheer is dat je website een plaats geeft onder zijn dak. Bij een host wordt je website opgeslagen op servers in datacenters die zij ter beschikking stellen van hun klanten. 

Wat is het verschil tussen hosting en domein?

Het verschil tussen hosting en domein is vrij groot. Als je aan de slag gaat met het bouwen van een website dan heb je beide nodig. Je kan stellen je hosting werkt als het huis of de opslagruimte voor je website. Daar sla je al je content, foto’s en video’s op. Je domein is het adres van je website. Dit wordt aangegeven door een URL en ziet er meestal zo uit: https://jewebsite.be. Als mensen je adres naam intikken op het internet dan zal je host ervoor zorgen dat ze jouw website te zien krijgen inclusief alle foto’s en tekst.

Waarom heb je een hosting nodig?

Je hebt hosting nodig voor je website als je deze online beschikbaar wil stellen. De hosting zorgt er voor dat je website een plek heeft waar alle informatie van jou en je klanten kan worden opgeslagen. Als mensen op zoek gaan naar je website dan kan deze getoont worden op de juiste manier. Afhankelijk van hoe groot je website is en hoeveel verkeer deze heeft zal je een groter of kleiner hostingpakket nodig hebben.

Hoe werkt een website hosting?

Hosting werkt als een grote harde schijf dat verbonden is met het internet. Je slaat alle gegevens op op deze harde schijf en zorgt dat deze ten alle tijde beschikbaar zijn voor gebruikers. Als er iemand op zoek gaat naar je website kan deze ook gevonden worden omdat je gehost wordt. Hoe groter je hostingpakket hoe groter je website kan zijn en hoe meer bezoeker tegelijkertijd gebruik kunnen maken van je website.

Wat is een goede hosting provider?

Een goede hosting provider voor je website is een hosting provider dat zorg draagt voor je informatie. Deze kunnen je een hoge uptime garanderen, een sterke beveiliging, een snelle service en goede ondersteuning. Daarnaast is de locatie ook een belangrijke factor. Als je kan kiezen om je gegeven in eigen land te bewaren geeft dit een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Hoe kies ik een goede hosting provider?

Bij het kiezen van een goede hosting provider zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Niet alle aanbieders hebben pakketten, dus bedenk eerst goed wat je nodig hebt. Een aantal belangrijke zaken waar je over moet nadenken is welke CMS je gebruikt, hoeveel opslagruimte je nodig hebt, hoe betrouwbaar is deze host, krijg ik een SSL certificaat, bieden ze ook domeinnamen aan en nog veel meer. Net voor deze reden biedt Xenius eenvoudige pakketten aan waar alles in zit. We hebben ook specifieke hostingpakketten voor wordpress sites.

Wat kost het hosten van een website?

Je website hosten kan al vanaf € 5,99 euro per maand. Afhankelijk van wat je benodigdheden zijn en hoe groot je website is zal ons COSMOS plan voldoende zijn voor jouw. Heb je nood aan wat meer? Dat kan ook met ons GALAXY plan.

Wat is VPS hosting?

VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is een volledig virtuele omgeving op een server dat dienst doet als een privé server. Je hebt dus alle voordelen van een dedicated hosting pakket maar zonder de zorgen rond hardware en onderhoud. Dit komt doordat alles digitaal verloopt via een virtuele machine. Dit is een techniek dat al erg lang gebruikt wordt door veel verschillende computerbedrijven.

Gratis advies over webhosting nodig?

Contacteer ons!Stuur ons een e-mail via [email protected] of onze contact pagina.Start een chat en vraag het direct aan een van onze medewerkers.


Bel ons en spreek direct met onze medewerkers. 03/246 47 47