Shared webhosting

Hosting vanuit onze eigen Belgische datacenters

Bij shared hosting deel je de serverkracht met andere gebruikersOp die manier is shared hosting toegankelijk voor iedereen die een website of webshop wil lanceren. Het is zeer geschikt voor kmo’s, zelfstandigen of (kleinere) webshops met een gemiddeld aantal bezoekers.

Xenius hosting

Bij Xenius krijg je bij je shared hostingpaketten de nodige opslagruimte én de mogelijkheid tot het aanmaken van professionele mailboxen met je eigen domeinnaam. Je hoeft bovendien zelf niet meer in te staan voor het uitvoeren van updates van servers, de beschikbaarheid van je pakket en patch management. Onze Xenius-specialisten nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid op. 

Xenius shared hostingpakketten 

 Op vlak van shared hosting biedt Xenius je twee verschillende hostingpakketten aan, met elk hun specifieke kenmerken. Beide pakketten bieden hosting op snelle SSD’s en Litespeed webservers aan én geven je toegang tot een cPanel controlepaneel. Daarnaast zijn alle tools in het pakket inbegrepen om meteen aan de slag te gaan. Bovendien hanteert Xenius een ‘niet goed, geld terug’-garantie. 

Promo
GALAXY

Voor 1 of meerdere website(s)
Nu met 50% korting*

3.99€ / maand
6.99 €/maand
Enkele kenmerken en specificaties van dit pakket:
 • 25GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 2 CPU Cores & 2GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 10 websites
 • cPanel controlepaneel
 
COSMOS

Voor een standaard website
3.99€ / maand
Enkele kenmerken en specificaties van dit pakket:
 •  10GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 1 CPU Core & 1 GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 1 website
 • cPanel controlepaneel
 

* Actietarief geldig gedurende het eerste jaar, daarna is het reguliere tarief van toepassing.

Xenius Verhuisservice

Gratis Verhuisservice

Als je gaat voor een hostingpakket bij Xenius dan kan je ervoor kiezen om jouw website door ons gratis te laten migreren. We verhuizen je website op een professionele en vlekkeloze manier naar onze servers 

Standaard inbegrepen

We houden niet van half werk, daarom voorzien we standaard alles wat je nodig hebt voor jouw website of project. 

Premium support

Je kan steeds terecht bij onze support voor alle problemen omtrent je hostingpakketWe staan steeds voor jou klaar via e-mail, per telefoon of live-chat.Wij verschuilen ons niet achter kleine lettertjes of complexe SLA’s, wij zijn maar pas tevreden als jij dat ook bent! 

Xenius Protect

Dankzij Xenius Protect zorgen we ervoor dat je website beschermd blijft tegen malware en andere cyberaanvallen. Wanneer er gekende problemen zijn, werken we deze ook automatisch bij, zonder hiermee je website te beschadigen. 

Gratis SSL-certificaat

Alle shared hostingpakketten van Xenius zijn standaard voorzien van een Lets Encrypt”- certificaat. Zo zorg je ervoor dat de communicatie tussen je website en de bezoeker steeds veilig verloopt. Een SSL-certificaat is op te merken door het zogenoemde groene slotje in je browserbalk. 

Dagelijkse backups

Data security vinden we ontzettend belangrijk. We nemen daarom verschillende kerenper dag een backup van je volledige website, databases en mailboxen. Gaat het toch mis, dan kan je eenvoudig zelf je bestanden terugzetten. Lukt het niet, dan helpt ons support team je uit de nood. 

Tot 20X sneller

Alle websites die bij Xenius gehost worden, draaien op snelle SSDdisks. Daarnaast voorzien we ook nog Litespeed als webserver zodat alles net dat tikje soepeler loopt

One-click installatie van uw CMS

Dankzij onze Installatron plugin installeer je 1001 CMSapplicaties met slechts 1 druk op de knop. Enkele parameters invullen en klaar! Het is niet langer nodig om je bestanden te uploaden via FTP en databases aan te maken, dat doen onze systemen voor jou. 

Wat gaat er schuil achter hosting en wat is het nu precies?

We leggen je graag in mensentaal uit wat shared webhosting juist is en welke alternatieven er nog zijn. We vinden het immers belangrijk dat je weet wat je allemaal met onze formules kan doen zodat je er het uiterste uit kan halen!


Zelf webhosting (weder)verkopen?

Ben je een web agency of heb je een aantal klanten die je zelf voorziet van Webhosting? Met onze Reseller oplossing verkoop jij de Xenius hosting producten door aan jouw klanten. Je maakt op onze reseller omgeving zelf pakketten aan en kent deze toe aan klanten. Belangrijk om weten is dat het jouw klanten zijn, Xenius zal in geen geval nooit contact opnemen met jouw klanten.

Zit jij of je klant ergens onverhoopt toch met een technisch probleem waar je niet aan uit geraakt? Als reseller kan jij ook rekenen op de Xenius support om je probleem te laten verhelpen.


Extra domeinnaam niet vergeten?

Een domeinnaam is de persoonlijke identiteit van jou of je onderneming op het Internet en bestaat telkens uit het domein en een extensie. Tegenwoordig zijn er meer dan duizenden extensies beschikbaar. 

Bij elk Xenius shared hostingpakket krijg je van ons een gratis .be.nl of .eudomeinnaam, maar misschien is het interessant om hetzelfde domein te registreren met een andere extensie? Zo kan je immers extra bezoekers naar je website te trekken.  

Veelgestelde vragen

Wat betekent hosting?

Hosting wilt zeggen dat uw website op een server wordt geplaatst zodat deze online kan staan. ‘Host’ betekent letterlijk ‘gastheer’ wat een webhost doet is zorgen dat uw website vindbaar is op het internet.

Wat is het verschil tussen hosting en domein?

Hosting betekent dat je je website of applicatie op een server plaatst zodat die gevonden kan worden op het web. Deze website of applicatie kan je plaatsen op een domein naam (website.be, website.com etc.), zo kan je een relevante naam geven aan uw website/applicatie.

Waarom heb je een hosting nodig?

Hosting heb je nodig om uw website te vinden op het web. Goede hosting zorgt ervoor dat je website op een veilige en snelle manier te bereiken is door andere mensen.

Hoe werkt een website hosting?

Om het gemakkelijk te verwoorden betekent hosting dat je ruimte huurt op een schijf die verbonden is met het internet.

Wat is een goede hosting provider?

Bij Xenius hebben we goedkope hosting met de beste service. Wij hebben zeer secure servers in België en hebben met een persoonlijke aanpak.

Wat kost het hosten van een website?

Je kan je website hosten vanaf 3,99 euro per maand. Bekijk gerust ons Galaxy plan.

Wat is VPS hosting?

VPS of virtual private servers functioneren als een echte server maar zonder hardware zorgen. Je eigen server – helemaal onder je eigen controle.
Kijk hier voor meer informatie over VPS hosting.

Gratis advies over webhosting nodig?

Contacteer ons!Stuur ons een e-mail via [email protected] of onze contact pagina.


Start een chat en vraag het direct aan een van onze medewerkers.


Bel ons en spreek direct met onze medewerkers. 03/246 47 47