Xenius verhuisservice.
Website verhuizen zonder zorgen!

 • Wij verhuizen uw gehele website zonder downtime naar onze servers, inclusief alle bestanden en databases
 • Gratis inbegrepen bij elk shared & managed webhostingpakket
 • Mailboxen verhuizen? Gebruik onze mail transfer service
Xenius Verhuisservice | reseller hosting België

U wenst over te stappen naar Xenius maar u ziet op tegen het verplaatsen van uw website? Vanaf nu hoeft dat niet langer! Het verhuizen van een website is vaak een complexe aangelegenheid waar heel wat bij komt kijken. Bij Xenius helpen we je graag bij het verhuizen van uw website van uw huidige provider naar onze servers.

Opteert u voor onze gratis verhuisservice dan gaan onze engineers voor jou aan de slag, je hoeft zelf technisch niets te ondernemen dat doen wij voor jou! Het enige wat je ons moet bezorgen zijn de gegevens van je huidige provider.
Onze engineers verplaatsen vervolgens met de grootste zorgvuldigheid uw volledige website en dit met minimale downtime. Dat beloven we u!
Onze verhuisservice is een gratis dienst die inbegrepen is bij elk nieuw webhostingpakket.

Hoe gaat gratis verhuisservice in zijn werk?

  1. 1. Bestel uw webhostingpakket & Activeer de verhuiswizard

Bestel het hostingpakket van uw keuze via onze orderwizard, selecteer in de laatste stap de optie “Verhuiswizard activeren”.
Aangezien we jouw website handmatig verplaatsen activeren we je bestelling nog niet automatisch, we willen je huidige website niet onderbreken.

  1. 2. Laat ons het werk doen

Onze engineers contacteren jou om je verhuizing te bespreken, zoek alvast zo veel mogelijk gegevens klaar van je huidige provider: een login op een controlepaneel, FTP en database gegevens,… . Hoe meer informatie hoe liever we het hebben en hoe sneller we jouw verhuizing kunnen afwerken!

 1. 3. Welkom bij Xenius!

Eenmaal wij het werk hebben gedaan, rest jou enkel nog te genieten van onze service! Werkt toch iets niet zoals het hoort? Dan kan je terecht op onze support waar onze medewerkers jou graag verder helpen.

 

Overtuigd van onze service? Bestel nu je webhostingpakket met verhuisservice!

Standaard inbegrepen

Naast onze verhuisservice voorzien we nog een hele hoop extra’s bij onze hosting pakketten.

Premium support

Voor al je problemen met je webhosting pakket kan je bij onze support terecht. Wij staan steeds voor jou paraat via e-mail, telefonisch of live-chat.
Wij verschuilen ons niet achter kleine lettertjes of complexe SLAs, wij zijn maar pas tevreden als jij dat ook bent!

Xenius Protect

Dankzij Xenius Protect zorgen we ervoor dat je website vrij blijft van malware en onheil. Wanneer er gekende problemen zijn werken we deze ook automatisch bij, zonder hiermee je website te beschadigen.

Gratis SSL-certificaat

Al onze pakketten zijn standaard voorzien van een Let’s Encrypt certificaat op die manier zorg je ervoor dat de communicatie tussen jouw website en je bezoeker veilig verloopt. Dit is het zogenoemde groene slotje in je browserbalk.

Dagelijkse backups

Data veiligheid vinden we ontzettend belangrijk. We nemen daarom meermaals per dag een backup van je volledige website, databases en mailboxen. Gaat het toch mis dan kan je eenvoudig zelf je bestanden terugzetten of als het niet lukt dan helpt onze support afdeling je uit de nood.

20x snellere website

Al onze websites draaien op snelle SSD disken, daarnaast voorzien we ook nog Litespeed als webserver zodat alles net dat tikkeltje soepeler loopt.

One-click installatie van uw CMS

Dankzij onze Installatron plugin installeer je 1001 CMS applicaties met slechts 1 druk op de knop. Enkele parameters invullen en klaar. Het is niet langer nodig om je bestanden te uploaden via FTP en databases aan te maken. Dat doen onze systemen voor jou.

En nog veel meer….

Kom alle details van onze hosting pakketten te weten.

Lees meer
Bottom section image

Bespreken hoe we het
gaan aanpakken?

Steve – Hosting specialist

 

Veelgestelde vragen over webhosting verhuizen

Hoe werkt een domeinnaam verhuizen?

 1. Kies een nieuwe registrar: Onderzoek en kies een nieuwe registrar die aan uw eisen voldoet. Houd rekening met prijzen, beschikbare diensten en klantenservice.
 2. Ontgrendel uw domein: Meld u aan bij uw huidige registrar en ontgrendel uw domeinnaam. Dit maakt het mogelijk om uw domein over te dragen.
 3. Vraag een verhuiscode aan: De verhuiscode, ook wel bekend als de Auth-Code of EPP-code, is een unieke code die vereist is om uw domeinnaam over te dragen. Neem contact op met uw huidige registrar om deze code te verkrijgen.
 4. Initieer de overdracht bij de nieuwe registrar: Meld u aan bij uw nieuwe registrar en start het overdrachtsproces. Voer de verhuiscode in die u in de vorige stap hebt verkregen.
 5. Bevestig de overdracht: U zult meestal een bevestigingsmail ontvangen van uw nieuwe registrar. Volg de instructies in de e-mail om de overdracht te bevestigen.
 6. Wacht op voltooiing: De overdracht kan enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de betrokken registrars. Houd uw e-mails in de gaten voor updates over de voortgang van de overdracht.
 7. Controleer de DNS-instellingen: Nadat de overdracht is voltooid, controleert u de DNS-instellingen bij uw nieuwe registrar om ervoor te zorgen dat alles correct is geconfigureerd.
 8. Vergrendel uw domein: Om de veiligheid van uw domein te waarborgen, wordt aanbevolen om het opnieuw te vergrendelen bij de nieuwe registrar.


Hoe lang duurt het om een domeinnaam te verhuizen?

Het verhuizen van een domeinnaam kan variëren in tijd, afhankelijk van verschillende factoren zoals de betrokken registrars, de extensie van de domeinnaam (.com, .org, etc.) en de snelheid waarmee de benodigde stappen worden voltooid. Over het algemeen duurt het verhuizen van een domeinnaam tussen de 5 en 7 dagen.

Hoe WordPress website verhuizen?

 1. Maak een back-up: Maak een volledige back-up van uw website, inclusief alle bestanden en de database. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat u uw gegevens kunt herstellen als er iets misgaat tijdens de verhuizing.
 2. Exporteer de database: Log in op uw huidige hostingaccount en ga naar phpMyAdmin. Selecteer de database die bij uw WordPress-site hoort en klik op “Exporteren”. Kies voor “Snelle export” en “SQL-formaat” en klik op “Start” om de database-export te starten.
 3. Importeer de database bij de nieuwe host: Maak een nieuwe database op uw nieuwe hostingaccount en importeer het SQL-bestand dat u in stap 2 hebt geëxporteerd. Dit kan meestal gedaan worden met behulp van phpMyAdmin of een vergelijkbare tool bij de nieuwe host.
 4. Kopieer de WordPress-bestanden: Download uw WordPress-bestanden van uw huidige hostingaccount (via FTP of de File Manager) en upload deze naar de nieuwe host. Zorg ervoor dat u alle bestanden en mappen overzet, waaronder de ‘wp-content’-map en alle plug-ins en thema’s.
 5. Update wp-config.php: Bewerk het bestand wp-config.php in de hoofdmap van uw WordPress-installatie. Wijzig de gegevens voor ‘DB_NAME’, ‘DB_USER’, ‘DB_PASSWORD’ en ‘DB_HOST’ om overeen te komen met de nieuwe database die u in stap 3 hebt aangemaakt.
 6. Update de DNS-instellingen: Pas de DNS-instellingen van uw domeinnaam aan om naar uw nieuwe hostingprovider te wijzen. Dit omvat het bijwerken van de A-records, CNAME-records en eventuele andere relevante DNS-records. Houd er rekening mee dat DNS-wijzigingen enige tijd kunnen duren om volledig te worden doorgevoerd, meestal tussen 24 en 48 uur.
 7. Test uw website: Zodra de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, controleert u uw website om ervoor te zorgen dat deze correct werkt op de nieuwe host. Controleer alle pagina’s, afbeeldingen en functionaliteit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.
 8. Beveilig uw website: Zorg ervoor dat u alle beveiligingsmaatregelen toepast die nodig zijn om uw WordPress-website te beschermen, zoals het updaten van plug-ins en thema’s, het installeren van beveiligingsplug-ins en het regelmatig maken van back-ups.