Opgelet voor domeinfraude!

Inner page hero image

De afgelopen dagen ontvingen we van verschillende klanten de melding dat ze bericht hebben ontvangen van dnsbenelux.com.
In het bericht maakt de firma melding dat ze zogezegd een aanvraag hebben ontvangen voor de registratie van jouw domeinnaam in een andere TLD. Men wil jou nu het voorrecht geven op deze registratie, dat doe je uiteraard niet voor niets. Het voorstel dat men je doet is een registratie van 10 jaar.Ons advies ?

Domeinnaam registratie werkt op basis van het first-come-first-served principe. Wie een domeinnaam het eerst vastlegd heeft hem, ook indien iemand anders een zelfde domeinnaam heeft met een andere TLD.
Daarnaast is het bij deze partij niet zeker of de domeinnaam wel effectief op uw naam geregistreerd zal worden en of u dus effectief domeinnaam eigenaar bent na registratie.

Wij raden dan ook ten stelligste aan om NIET in te gaan op dit aanbod, wenst u extra domeinnamen met verschillende TLDs te registreren ? Via onze website kan u dat eenvoudig doen, en dit aan marktconforme voorwaarden.

Klacht indienen

Je kan voor dit soort praktijken klacht indienen bij het meldpunt van de FOD Economie.

Steve