7 beste redenen om te kiezen voor shared hosting

Inner page hero image

Als je je website online wil zetten is een hosting pakket een noodzaak. Dit zorgt er voor dat je jouw website kan aanbieden wanneer een gebruiker naar je website surft.

Shared hosting is een van de mogelijkheden die je hebt om je website op een server te plaatsen. Als je hiervoor kiest dan deel je de server kracht met andere gebruikers. Dit zorgt voor een unieke set aan voordelen voor jou. Wij geven je een overzicht van de beste 7.

Webhosting Inbegrepen | shared hosting

Shared hosting, een goede keuze voor beginners

Kiezen voor shared hosting is in het algemeen de beste keuze voor beginners. Dankzij een bundel aan unieke voordelen geeft dit het meeste flexibiliteit en comfort. Als je je eerste website online zet en je heb hier nog geen boter van gegeten is het gebruiksgemak van shared hosting de beste keuze.

Je hebt geen technische kennis nodig

Het opzetten van je shared hosting is makkelijk en zonder poespas. Er zijn namelijk heel wat platformen die een eenvoudig platform aanbieden om alles zelf te regelen. 

In tegenstelling tot VPS of dedicated servers is een gedeelde server veel makkelijker om een gebruiker toe te voegen, bestanden te comprimeren en je gegevens te bekijken.

Voor de installatie van de server heb je ook geen andere ingewikkelde of dure tools nodig. Gewoon je computer en je bent klaar om er tegenaan te gaan.

Budgetvriendelijk

Misschien wel de belangrijkste reden waarom onze gebruikers vaak kiezen voor shared hosting is de prijs. Een gedeelde server is de meest budgetvriendelijke oplossing. 

Omdat de onderhoudskosten van de server zelf gedeeld wordt door verschillende gebruikers zorgt dit ook veel een kleinere kost. Wij, hier bij Xenius, verdelen de server kost door het aantal gebruikers om de beste prijs te garanderen.

Dankzij deze methode is al mogelijk om je website te hosten voor een paar euro’s per maand. Bekijk hier onze verschillende shared hosting mogelijkheden.

Frequente server updates

Servers die gebruikt worden door verschillende gebruikers krijgen frequente updates om de beste prestaties te leveren. Met de technologie die zo snel vooruit gaat is het belangrijk om steeds bij te blijven.

Door te zorgen voor de optimale werking van de servers blijven de gebruikers steeds tevreden en online.

Host meerdere domeinen

Dankzij de mogelijkheid om de server te delen, kun je dit ook doen met je eigen domeinen. Deze mogelijkheid zorgt er voor dat jij dus meerdere websites kan draaien op dezelfde server.

Let wel op dat als je een aantal websites hebt met erg veel verkeer, dan zet je deze best niet op dezelfde server. Zo garandeer je steeds de beste en snelste werking van je sites.

Ingebouwd cPanel

cPanel zorgt er voor dat je alle hosting taken kan aansturen en aanpassen. Het geeft je een erg makkelijke manier van werken en laat je de controle in eigen handen nemen. Zo heb je de mogelijkheid om je webmail in te stellen, databases te beheren en meer.

Makkelijke webmail installatie

Als je eenmaal een domeinnaam hebt gekozen en je hebt je website, dan is een professioneel e-mailadres een must. Dankzij cPanel en shared hosting kies je er makkelijk voor om je eigen mail in te stellen met weinig moeite.

Mag het wat meer zijn? Combineer je domeinnaam met dat van bijvoorbeeld Office 365. Wij helpen u op weg.

Johan