E-mail hosting België door Xenius

Veilig sturen, ontvangen en ordenen vanop elk toestel. Ga voor een betrouwbare email hosting oplossing in België.

Emailhosting 365

Met de e-mail hosting van Xenius inclusief Office 365 pakket geniet je van een superveilige e-mailomgeving. Check altijd snel en makkelijk je mails, waar je ook bent. Perfect voor alleen jouw e-mail of voor de honderden emailadressen van je bedrijf.

Niet genoeg? Kies voor onze gratis integratie met Office 365! De beste service in België.

 • volledige Office 365-suite, bovenop je e-mail hosting
 • 50 GB aan inbox-ruimte
 • 1 TB opslag voor al je documenten
Colocatie

Belgische digitale kwaliteit

Van je smartphone naar je tablet, van je computer naar je televisiescherm… Je e-mails check je werkelijk overal. Dus moet je e-mail hosting ook snel reageren en via elk toestel bereikbaar zijn. Geen zorgen, bij Xenius krijg je sowieso een all-in pakket voor je e-mail hosting.

 • altijd bij de hand, op elk toestel
 • makkelijk te installeren en te gebruiken
 • steeds betrouwbaar en ongelofelijk veilig
 • 100% Belgisch, 100% data security-proof
 • heerlijk betaalbaar

Jonge maar zeer sterk groeiende hoster. Communicatie is top en klantvriendelijkheid onbeschrijflijk.

Lang geleden dat wij een bedrijf hebben ontmoet waar kennis, ervaring en vooral motivatie zo hoog is.

Als zakelijke klant met zeer hoog eisenpakket werden wij perfect op maat geholpen, alsook migratie vanuit andere (labiele) server werd vlekkeloos uitgevoerd.
Aanrader voor zowel particuliere als zakelijke klant!

Michel
VSOA Politie

Super service en advies! Na zeer veel problemen met de hosting van mijn VPS klopte ik bij Xenius aan voor een nieuwe oplossing. Ik bestelde een VPS met Cloudlinux, WHM en Cpanel.

Ik werd onmiddellijk bediend en alles stond op maandagochtend klaar. Steve van Xenius hielp me om de data te recupereren en transfereren naar de nieuwe server (een proces dat zeer veel geduld en expertise vereiste) en leverde super support.

Zeer positieve ervaring, aan te raden!

Britt
Mixette

Zeer professioneel bedrijf, zeer betaalbaar en vriendelijke en professionele snelle afhandeling van support aanvragen.

Er word ook zeer snel gehandeld als er panne is ontstaan aan een server ( wat altijd mogelijk is ), een telefoontje of mail was genoeg om iemand meteen te activeren om naar het serverpark te laten rijden en in te grijpen.

Wat mij betreft een zeer goede partner, ik heb al wat hostingbedrijven gezien de laatste jaren, deze steekt er met kop en schouders bovenuit.
Doe zo verder!

Dave
Bytesatwork
Bottom section image

Gratis advies over onze e-mailoplossingen?

Steve

Xenius Genius

Contacteer mij voor al je vragen over e-mail.

Waarom kiezen voor email hosting bij Xenius?

Blijf beschikbaar waar je ook bent

In een snel bewegende wereld is het belangrijk om steeds op de hoogte te blijven alle ontwikkelingen. Daarom is het goed om een email tool te gebruiken dat je kan vertrouwen en dat steeds beschikbaar is wanneer jij het nodig hebt.

Dankzij onze uptime garantie en onze datacenters dat we met zorg behandelen ben je steeds online en beschikbaar. Wij nemen de nodige voorzorgen zodat jij je kan focussen op wat echt telt.

Werk vanop elk toestel met gemak

Integreer onze e-mail tool makkelijk en efficiënt op al je toestellen. Zo kan je steeds met de IMAP-technologie alle mailboxen synchroon instellen. Van je laptop naar je tablet en je smartphone, je bent steeds bereikbaar in een handomdraai zonder gedoe.

Heb je geen toestel bij jou? Geen zorgen. Je kan ook online inloggen op je mail platform. Mis niks wat belangrijk is voor jou. 

Kies voor een veilige en betrouwbare oplossing

Kies je voor de services van Xenius, dan kies je ook voor veiligheid. Dankzij Xenius protect zorgen we ervoor dat je beschermd bent tegen online aanvallen. Onze experts houden altijd een oogje in het zeil.

Daarbovenop maken we ook meerdere malen per dag een backup van je mailboxen. Zo ben je nooit je belangrijke gegevens kwijt en kan je makkelijk je gegevens terugzetten.

Veelgestelde Vragen

Wat is email hosting?

Email hosting is een dienst waarbij je jouw persoonlijke mailbox een plaats geeft op het internet. Terwijl gratis e-maildiensten zoals Gmail en Outlook beschikbaar zijn, kun je er ook voor kiezen om je mailboxen professioneel te laten hosten. Professionele email hosting biedt verschillende belangrijke voordelen, waaronder verbeterde beveiliging en het gebruik van jouw eigen professionele e-mailadressen.

Met professionele email hosting kun je rekenen op een hoger niveau van veiligheid voor je e-mails. De hostingprovider implementeert geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens beschermd zijn tegen hackers, spam en andere beveiligingsrisico’s. Dit omvat vaak encryptie van gegevens tijdens verzending en opslag, evenals krachtige spamfilters en antivirusbescherming.

Een ander voordeel van email hosting is dat je jouw eigen professionele e-mailadressen kunt gebruiken, wat een professionelere uitstraling geeft aan je communicatie. In plaats van te vertrouwen op een generiek e-mailadres van een gratis e-mailprovider, zoals [email protected], kun je e-mailadressen gebruiken die zijn gekoppeld aan je eigen domeinnaam, zoals [email protected]. Dit versterkt je merkidentiteit en geeft vertrouwen aan je klanten en zakenpartners.

Wat kost email hosting?

Email hosting pakketten zijn afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Heb je nood aan slechts één professionele email of zijn het honderden verschillende adressen voor het hele team? Afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt kunnen we beslissen wat voor jou het geschikte hosting plan is. 

Wat kost een zakelijk e-mailadres?

Een zakelijk emailadress kost je niet erg veel. Je hebt voor te beginnen wel een domeinnaam nodig en een hostingpakket. Kies je voor een hostingpakket bij Xenius, dan krijg je er de domeinnaam het eerste jaar gratis bij.

Kan ik een domeinnaam kopen met e-mail?

Ja, je kan een domeinnaam kopen of deze gratis krijgen bovenop je hostingpakket. In je hostingpakket zit ook je email hosting. Heb je enkel nood aan een pakket voor je mails, laat het ons weten en dan kan je kiezen voor een aangepaste email hosting.

Waarom kiezen voor een eigen e-mailadres met je domeinnaam?

Het kiezen voor een eigen e-mailadres met je domeinnaam brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder het uitstralen van vertrouwen en professionaliteit naar je klanten. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een eigen e-mailadres met je domeinnaam:

 1. Betrouwbaarheid: Door een e-mailadres te gebruiken dat is gekoppeld aan je eigen domeinnaam, toon je aan je klanten dat je een betrouwbaar en legitiem bedrijf bent. Het geeft een professionele uitstraling en wekt vertrouwen bij de ontvangers van je e-mails. In tegenstelling tot gratis e-maildiensten, die door iedereen kunnen worden gemaakt, laat een e-mailadres met je eigen domeinnaam zien dat je serieus bent over je bedrijf en dat je investeert in je online aanwezigheid.
 2. Merkidentiteit: Met een eigen e-mailadres kun je je merkidentiteit versterken. Door je domeinnaam te gebruiken in je e-mailadres, versterk je de herkenbaarheid van je merk bij je klanten. Het maakt het gemakkelijker voor mensen om je bedrijf te associëren met je e-mailcommunicatie en versterkt de consistentie van je branding.
 3. Professionele uitstraling: Het hebben van een eigen e-mailadres met je domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling. In plaats van te vertrouwen op een algemeen e-mailadres van een gratis e-mailprovider, zoals Gmail of Yahoo, ziet een e-mailadres zoals [email protected] er professioneler uit en wekt het meer vertrouwen bij ontvangers. Het laat zien dat je investeert in je bedrijfsimage en dat je serieus bent over je communicatie.
 4. Personalisatie en flexibiliteit: Met een eigen e-mailadres kun je het e-mailadres aanpassen aan je behoeften en voorkeuren. Je kunt verschillende e-mailadressen maken voor verschillende afdelingen of medewerkers binnen je bedrijf. Bijvoorbeeld, [email protected], [email protected], of [email protected]. Dit maakt het gemakkelijk om e-mails te sorteren en door te verwijzen naar de juiste personen of afdelingen.
 5. Controle en privacy: Door je eigen e-mailadres te hebben, behoud je controle over je e-mailcommunicatie. Je hoeft je geen zorgen te maken over het delen van je gegevens met een derde partij, zoals bij sommige gratis e-maildiensten het geval kan zijn. Je hebt de volledige controle over je inbox en de privacy van je e-mails.

Al met al biedt het hebben van een eigen e-mailadres met je domeinnaam meerdere voordelen, waaronder het uitstralen van vertrouwen, het versterken van je merkidentiteit en het creëren van een professionele uitstraling. Het is een investering in de groei en het succes van je bedrijf.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

Het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365 ligt in de scope en functionaliteit van de diensten. Hier zijn de belangrijkste punten om het onderscheid tussen beide te begrijpen:

Office 365: Office 365 is een suite van productiviteitstoepassingen en -diensten die door Microsoft worden aangeboden. Het omvat de bekende desktopapplicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, evenals andere tools zoals OneNote, Publisher en Access. Office 365 wordt geleverd als een abonnementsservice, waarbij gebruikers toegang krijgen tot de nieuwste versies van de Office-toepassingen op meerdere apparaten, inclusief pc’s, Macs, tablets en smartphones. Bovendien biedt Office 365 cloudopslag via OneDrive en samenwerkingsmogelijkheden met Microsoft Teams. Met Office 365 kunnen gebruikers offline werken en documenten opslaan op hun apparaten.

Microsoft 365: Microsoft 365 is een uitgebreidere oplossing die verder gaat dan alleen de Office-suite. Het is een allesomvattend pakket dat naast de Office-applicaties ook andere diensten omvat, zoals zakelijke e-mailhosting, agenda’s, bestandsopslag, communicatietools, samenwerkingsplatforms en beheerfuncties. Microsoft 365 biedt een reeks cloudgebaseerde diensten, waaronder Exchange Online voor e-mail, SharePoint Online voor documentbeheer en samenwerking, Teams voor chat en videoconferenties, en nog veel meer. Het belangrijkste kenmerk van Microsoft 365 is de focus op cloudgebaseerde samenwerking en toegang tot gegevens en applicaties vanaf verschillende apparaten en locaties.

Met Microsoft 365 kunnen gebruikers hun bestanden en gegevens opslaan in de cloud, wat betekent dat ze altijd en overal toegang hebben tot hun documenten, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Dit bevordert samenwerking tussen teams, flexibiliteit in werkomgevingen en maakt het gemakkelijker om informatie te delen en te synchroniseren.

Kort samengevat is Office 365 een suite van kantoorproductiviteitstoepassingen, terwijl Microsoft 365 een uitgebreidere oplossing is die naast Office ook andere cloudgebaseerde diensten en samenwerkingsmogelijkheden biedt. Microsoft 365 is gericht op het leveren van een complete productiviteitsoplossing voor bedrijven, waarbij de nadruk ligt op cloudgebaseerde samenwerking en toegang tot gegevens vanaf verschillende apparaten.