5 redenen waarom WordPress een goede keuze is

Inner page hero image

Bij het maken van een website komt heel wat kijken. Ga je voor statische html pagina’s of eerder voor iets dynamisch in combinatie met een CMS systeem?
Het meest gekende (en gebruikte) systeem is vandaag ongetwijfeld WordPress. In deze blogpost sommen we je de (volgens ons althans) 5 belangrijkste redenen op waarom WordPress een goede keuze is voor je toekomstige website.

 

 

1. WordPress is opensource, geen licentiekost !

Open source software is software waarvan de broncode gepubliceerd is en vrij beschikbaar is voor het publiek. Dit betekent dus dat jij WordPress mag downloaden, installeren en gebruiken en dit zonder het betalen van enige licentiekost.  Doordat de broncode voor iedereen beschikbaar is, is er een grote community rond het WordPress project ontstaan, problemen of bugs worden dan ook zeer snel opgelost en aangepakt !

2. WordPress is mega uitbreidbaar

Een standaard WordPress installatie is vrij saai, gelukkig kan je deze standaard installatie zeer eenvoudig omtoveren tot een prachtige website door middel van plugins en themes. Er zijn zowel gratis themes en plugins beschikbaar als betalende varianten. Neem zeker eens een kijkje op Themeforest.net waar je 1001 leuke themes en plugins terugvind !

3. WordPress is SEO-friendly

Wanneer je een website hebt gemaakt wil je dat je goed scoort in Google. WordPress is zo ingericht dat titels, pagina’s, -berichten en categorieën op zichzelf goed te vinden zijn en goed scoren in zoekmachines. Wil je nog een stapje verder gaan dan kan je gebruik maken van de Yoast SEO Plugin. 

4. WordPress is ook geschikt als Webwinkel

Webwinkels maken vaak gebruik van Magento als CMS , ook WordPress kan je dankzij de WOO-commerce plugin inzetten als Webshop. Je Woo-commerce webshop kan je vervolgens ook weer uitbreiden met extra plugins en modules. (denk hierbij aan betalings providers, leveranciers, facturatie software,…).

5. Onderhoud is eenvoudig uit te voeren

Een nadeel van een populair platform is dat het ook zeer vatbaar is voor hackers. Het is daarom van het grootste belang dat je je volledige WordPress installatie (inclusief plugins en themes) regelmatig voorziet van de laatste updates.
Gelukkig hoef je hiervoor geen technische kennis te hebben en kan je binnen je WordPress installatie met 1 klik op de knop je gehele installatie bijwerken naar de laatste versie… Safety first !

En verder ?

Nu je hebt gekozen voor WordPress voor je nieuwe website is de keuze van het juiste hosting pakket even belangrijk, een geoptimaliseerd hostingpakket voor een WordPress installatie zal je een performantere website opleveren en dat wil iedereen, toch? Onze hostingpakketten Cosmos & Galaxy zijn geoptimaliseerd voor WordPress en geven je een vliegende start.

 

 

Steve