Web hosting België

Onze hosting mogelijkheden voor zelfstandigen, kmo’s en agencies 

 • Gehost in Belgische datacenters
 • Hoge beschikbaarheid / uptime garantie
 • Direct beschikbaar
Xenius hosting | reseller hosting Belgie

Waarom onze hosting?

Onze webhosting in België is precies wat elke site nodig heeft. We stellen performance, uptime en tevreden klanten voorop.
Dankzij onze Belgische servers kan je steeds rekenen op een top service van eigen bodem.

Pakketten

alle shared hostings

Cosmos

Beschikbaar vanaf 5.99€/maand

Cosmos

Beschikbaar vanaf

5.99 €/maand
5.99€
Voor een standaard website

Voor een standaard website

Cosmos description
 • 10GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 1 CPU Core & 1 GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 1 website
 • cPanel controlepaneel
Bestel hier

Galaxy

Beschikbaar vanaf 9.99€/maand

Promo
Galaxy

Beschikbaar vanaf

3.99 €/maand
9.99€
Voor 1 of meerdere website(s) 1ste jaar met 60% korting

Voor 1 of meerdere website(s) 1ste jaar met 60% korting

Galaxy description
 • 25GB opslagruimte
 • 1 GRATIS domeinnaam
 • 2 CPU Cores & 2GB RAM
 • SSD Hosting
 • Gratis Let’s Encrypt certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Installatron CMS installer
 • Plaats voor 10 websites
 • cPanel controlepaneel
Bestel hier

Website hosting België

Website hosting België

Hosting is het plaatsen van jouw website of webapplicatie op een server zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Het is naast je domeinnaam het meest belangrijke element om een website op te zetten.

Hosting in België verloopt het vaakst via een provider, zoals Xenius, die verschillende hosting pakketten aanbiedt met telkens specifieke voordelen. 

De belangrijkste component van zo’n pakket is storage of opslagruimte, en dient als een harde schijf (servers) waarop je jouw website gaat plaatsen. Wens je veel foto’s, video’s en andere content op je website te zetten? Dan kies je best voor een hosting pakket met veel opslagruimte.

Waarom kiezen voor Xenius

Wanneer je kiest voor Xenius, geniet je steeds van heel wat voordelen. Hier bij Xenius onderhouden we onze hardware immers voortdurend, vernieuwen ook regelmatig om betere prestaties te kunnen garanderen, en controleren constant de uptime van de servers. Op die manier is jouw website steeds goed beschermd tegen virussen en andere cyberaanvallen.  

Xenius biedt verschillende oplossingen voor zowel zelfstandigen, als kmo’s en agencies, namelijk: shared hosting en reseller webhosting. Bovendien voorzien we hosting voor websites gebouwd op platformen zoals Drupal, WordPress, Magento en Joomla.

Onze webhosting mogelijkheden

We hebben meerdere oplossing voor een goede webhosting van je website. Afhankelijk van de noden en de aard van je website kan je kiezen tussen onze webhosting oplossingen. Kies je voor onbeperkt dataverkeer of liever

Shared hosting

Deze vorm van goedkope hosting wordt het vaakst gebruikt en is vooral geschikt voor kleinere tot middelgrote websites of webshops die een normaal bezoekers patroon hebben. 

Met shared hosting maak je gebruik van een gedeelde server wat maakt dat dit type vaak het voordeligste maakt. Het garandeert bovendien snelle laadtijden via SSD’s en caching. Het is tevens ook een goedkope webhosting oplossing.

Bekijk hier de prijzen voor onze shared hosting pakketten.

Wat is hosting? Eenvoudig uitgelegd!

compatibiliteit

Onze hosting is compatibel met verschillende platformen, namelijk:

WordPress

Wordpress is het populairste CMS systeem. Geschikt voor elke website én webshop. Onze hosting is geoptimaliseerd voor Wordress.

Magento

Magento is het e-commerce platform bij uitstek. Begin vandaag nog met jouw webshop.

Joomla

Joomla is een krachtig CMS voor kleine en grote websites. Eenvoudig te installeren via onze one-click installatie.

Drupal

Drupal is een CMS met Belgische root en kent oneindige uitbreidbaarheid. Geschikt voor de kleinere en grotere websites!

Wat zit er allemaal in ons webhosting pakket?

Wat zit er allemaal in ons webhosting pakket?

Wij nemen je webhosting serieus. Daarom krijg je bij Xenius een aantal diensten die standaard zijn inbegrepen in onze Belgische hosting pakketten.

Wat je standaard kan verwachten binnen onze pakketten zijn de volgende diensten:

 • Een gratis domeinnaam of domein
 • Hoge beschikbaarheid & uptime garantie
 • SSD hosting
 • Gratis SSL certificaat
 • Dagelijkse back ups
 • cPanel controlepaneel

Echte hulp en ondersteuning voor jouw website

Ons Xenius team staat steeds voor je klaar. We zijn bereikbaar voor jou via chat, telefoon of email. Wij verschuilen ons niet achter de kleine lettertjes en zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Gratis SSL certificaat

Alle hosting pakketten van Xenius zijn standaard voorzien van een gratis SSL certificaat van Let’s Encrypt. Dankzij dit certificaat kan jouw website steeds alle privacy en veiligheid van je bezoekers garanderen.

Dankzij een SSL certificaat scoort je website ook beter op Google en geef je een belangrijk signaal aan je gebruikers. Je website is namelijk te vertrouwen en veilig. Dit zie bijvoorbeeld bij het ingeven van je url. Websites met een ssl certificaat hebben HTTPS (met de S van Security) in plaats van HTTP.

Dagelijkse back ups

Jouw data security en beveiliging is iets wat we erg belangrijk vinden. Daarom nemen we meerdere keren per dag een automatische back-up van je volledige website, databases en mailboxen van alle e mailadressen. Zo heb je steeds de zekerheid dat je al je gegevens nog hebt als het dan toch eens mis loopt.

Xenius Protect, dat is pas veilig

Dankzij ons eigen security systeem zorgen we er voor dat je website veilig blijft tegen malware of cyberaanvallen. Steekt er toch iets de kop op, dan lossen wij het probleem op zonder je website te beschadigen. Want de beveiliging van je website op onze server is topprioriteit.

Snellere hosting voor betere resultaten

Alle websites die gehost worden bij Xenius draaien op de razendsnelle SSD harde schijven. Daardoor kan je steeds rekenen op een snelle en efficiënte hosting van je website en je dataverkeer met voldoende webruimte inbegrepen.

Een gratis domeinnaam bij je webhosting pakket

Bij je webhosting van je website is niks zo belangrijk als je identiteit. Daarom heb je een domeinnaam nodig. Door te kiezen voor een goed domein maak je jezelf vindbaar en herkenbaar online. Kies dus de juiste domeinnaam voor jouw bedrijf.

Op zoek naar WordPress hosting België?

Als je van plan bent om te starten bij ‘s werelds bekendste CMS dan is onze WordPress webhosting de beste keuze. Meer dan 80% van onze klanten gebruikt WordPress dus we hebben een pak technische kennis als het gaat over deze bekende CMS, WordPress.

Daarnaast bieden we ook een gratis verhuisservice aan binnen onze WordPress webhosting pakketten. Dankzij onze gratis verhuisservice zetten wij alle documenten over naar onze servers.

Wat onze klanten vragen

Wat is hosting?

Kortweg kan je stellen dat het de woonplaats van je website op het wereldwijde Internet is. Hosting is naast je domeinnaam een van de 2 elementaire zaken om je website op het internet te publiceren. Hierdoor kan je website getoond worden aan gebruikers als die wordt opgezocht. Dit kan allemaal dankzij de servers waar je website woont.

Wat zijn de beste hosting providers?

Wanneer je opteert voor een betrouwbare hosting provider, geniet je ook steeds van heel wat voordelen. De beste aanbieders onderhouden hun datacenters en servers immers voortdurend en controleren constant de uptime van de server.

Op die manier is jouw website steeds goed beschermd tegen virussen en andere cyberaanvallen. Kies voor de beste webhosting voor een betrouwbare partner met goede prijzen en de beste service.

Wat kost het hosten van een website in België?

Dit hangt af van het pakket. Een provider gaat je deze hosting meestal aanbieden in een pakket. Het belangrijkste onderdeel van zo’n pakket is de opslagruimte of webruimte. Dit kan je zien als een online ssd harde schijf waar je je website op gaat plaatsen (de server). Hoe meer opslagruimte je hebt hoe meer foto’s, video’s en andere content je kan plaatsen op je website.

Wat betekent hosting?

Hosting en webhosting zijn 2 vaak gebruikte termen voor hetzelfde. Kortweg kan je stellen dat webhosting de woonplaats van je website op het wereldwijde Internet is.

Wie kan mijn website hosten?

Bij Xenius bieden we webhosting oplossingen aan die 100% Belgisch zijn! Deze oplossingen bieden we jullie aan vanuit onze datacenters in Gent en Zaventem, daar beschikken we over ons eigen supersnel netwerk met connecties naar de grote internationale spelers. Od je website nu een WordPress website is of op een andere CMS draait, bij Xenius zit je goed.

Welke soort hosting in België zijn er?

In België zijn er verschillende spelers op de webhosting markt. Ook zijn er veel internationale providers die hierop inspelen. Het is belangrijk dat je iemand kiest die je ook kan helpen bij problemen en veilig werkt. Dat is de sterkte van Xenius.

Vrijblijvend advies nodig?

Contacteer ons!


Stuur ons een e-mail via [email protected] of onze contact pagina .


Start een chat en vraag het direct aaneen van onze medewerkers.


Bel ons en spreek direct met onze medewerkers. 03/246 47 47