Wat is hosting?

Eenvoudig uitgelegd.
Xenius hosting | reseller hosting Belgie

Hosting of webhosting zijn 2 vaak gebruikte termen voor hetzelfde. Kortweg kan je stellen dat hosting de woonplaatst van je website op het wereldwijde Internet is. Hosting is naast je domeinnaam een van de 2 elementaire zaken om je website op het internet te publiceren. Webhosting neem je af bij een hosting provider zoals Xenius er eentje is. Een hostingprovider gaat je deze hosting meestal aanbieden in een pakket. Het belangrijkste onderdeel van zo’n pakket is de opslagruimte. Dit kan je zien als een online harde schijf waar je je website op gaat plaatsen. Hoe meer opslagruimte je hebt hoe meer foto’s, video’s en andere content je kan plaatsen op je website.

3 verschillende types hosting

We onderscheiden 3 grote formules hosting, die we hieronder kort toelichten.

Shared webhosting

Shared webhosting is de meest gekende vorm van hosting, zoals de naam al doet vermoeden deel (share) je in deze hosting formule onderliggende server kracht met andere klanten. Het delen van deze servers zorgt ervoor dat shared webhosting toegankelijk is voor iedereen die een website of webshop wil lanceren op het Internet.
Shared webhosting is geschikt voor kleine tot middelgrote websites of (kleinere) webshops die een normaal bezoekers patroon hebben.

Naast de opslagruimte voor je website krijg je bij Xenius ook nog de mogelijkheid voor het aanmaken van rofessionele mailboxen met je eigen domeinnaam en nog een hele hoop extra’s.
Grote voordeel van shared webhosting is dat je geen omkijken hebt naar updates van servers, patch management of het beschikbaar zijn van je pakket. Xenius regelt dit allemaal voor je.
We doen er op onze hosting omgeving alles aan zodat je zo min mogelijk last hebt van je buren op onze omgeving, dit doen we onder andere door het toepassen van jailing.

Ontdek al onze shared hosting oplossingen

Reseller webhosting

Reseller webhosting kan je qua performantie vergelijken met Shared Webhosting, onderliggend gebruik je namelijk hetzelfde platform.
Reseller webhosting richt zich op bedrijven of agencies die de Xenius hosting oplossingen zelf willen verder verkopen aan hun eigen klanten. Om dit mogelijk te maken krijg je van ons een uitgebreid controlepaneel waar je jouw klanten en instellingen centraal kan beheren!
Reseller webhosting gebeurt bij Xenius white labeled dit wil zeggen dat je klant nergens een referentie naar Xenius zal terugvinden.
Als reseller laten we je bij Xenius niet in de steek, je kan uiteraard ook steeds op onze helpdesk terugvallen mocht jij of je klanten ergens niet mee verder kunnen.

Belangrijk om weten: bij Xenius respecteren we de klant <> reseller relatie, dit wil zeggen dat we nooit jouw eindklanten zullen contacteren. Tenzij je ons hiervoor expliciet de toestemming voor geeft.

Ontdek al onze reseller hosting oplossingen

Managed hosting

Managed webhosting is een geavanceerdere vorm van shared webhosting, in deze formule gaan we ons volledig focussen op je website of applicaties. Managed hosting is een formule die vaak genomen wordt voor websites met grote bezoekers aantallen of webshops.
Samen met jouw (of je developpers) gaan we kijken wat de beste configuratie is voor je website en gaan we er voor zorgen dat je website zo optimaal mogelijk draait. Daarnaast gaan wij ook zorgen voor updates, patch management enzovoort.
We willen er met deze formule voor zorgen dat je geen omkijken hebt naar de technische kant van je website.

Wat is de link met een domeinnaam?

Een domeinnaam (extensie of TLD) is de unieke naam voor je website, dit is de licentie die je jaarlijks betaald aan de registry voor het gebruik van die unieke naam op het Internet. Een domeinnaam is binnen zijn extensie  uniek en kan slechts door 1 persoon of organisatie gebruikt worden.
Met de komst van de nieuwe TLDs de afgelopen jaren zijn er vandaag meer dan 500 TLDs beschikbaar. Waar we vroeger enkel konden beschikken over de traditionele .be, .com en .nl kan je vandaag bijvoorbeeld ook .technology, .theater en zoveel andere registreren. Met deze nieuwe TLDs kan je je onderscheiden van concurrenten en je zoek bereik op bijvoorbeeld Google sterk verbeteren.
Het loont zeker eens de moeite om door de lijst van beschikbare extensies te gaan om te kijken, mogelijks zijn er interessante extensies beschikbaar voor de branche waarin jij actief bent.

Hosting bij Xenius

Bij Xenius bieden we hosting oplossingen aan die 100% Belgisch zijn! Deze oplossingen bieden we jullie aan vanuit onze datacenters in Gent en Zaventem, daar beschikken we over ons eigen supersnel netwerk met connecties naar de grote internationale providers.
Al onze servers zijn standaard voorzien van snelle SSD schijven, daarnaast optimaliseren we al onze servers met de nodige caching.

Dit alles zorgt ervoor dat we je super snelle laadtijden én performantie kunnen bieden op ons hosting platform.

Bottom section image

Advies nodig over onze hosting oplossingen?

Steve  – Hosting specialist