Dedicated server van Xenius

Extreem toegewijd aan jouw online activiteit.
Dedicated server

Een eigen, krachtige server nodig? Dan kan je kiezen voor onze Virtual Private Servers. Maar als ook die te klein blijken, hebben we nog een andere troef in handen. Eigen dedicated server bij Xenius, that’s Genius.

Onze dedicated servers bieden je het neusje van de zalm.

 • Géén zorgen over hardware
 • Kant-en-klaar geleverd
 • Volledig op maat ontwikkeld
 • Besturingssysteem van jouw keuze
 • Handig controlepaneel voor 24/7-beheer
 • Beste serverhardware: HP en Supermicro
 • 100% Belgisch
Dedicated

Wil je écht zorgeloos je online activiteiten ontplooien?

Leg dan ook het beheer van de software in handen van het Xenius-team. Zo geniet je van een complete oplossing, zonder stress.

Surf snel naar onze bestelwizard en configureer uw dedicated server op maat. Nog vragen? Contacteer ons!

Dedicated server: Extra opties

Extra dataverkeer, IP-adressen of softwarelicenties nodig voor je dedicated server? Tuurlijk! We bieden je een ruime waaier aan opties aan.

Selecteer ze makkelijk in je bestelwizard als je jouw dedicated server configureert. Of voeg ze achteraf toe via Mijn Xenius.

Wat hebben we zoal voor u in petto?

 • Extra dataverkeer (5€/maand per 500 GB)
 • Extra IPv4 (1€/maand)
 • Managed services: contacteer ons!
 • Back-ups: contacteer ons!
 • Licenties (Plesk, DirectAdmin, WHM/cPanel): contacteer ons!

Je merkt het: alles wordt mogelijk met een server bij Xenius. Wees gerust. Dit zijn niet alle opties die we je kunnen aanbieden. Ontdek ze allemaal: contacteer ons voor een offerte op maat!

Jonge maar zeer sterk groeiende hoster. Communicatie is top en klantvriendelijkheid onbeschrijflijk.

Lang geleden dat wij een bedrijf hebben ontmoet waar kennis, ervaring en vooral motivatie zo hoog is.

Als zakelijke klant met zeer hoog eisenpakket werden wij perfect op maat geholpen, alsook migratie vanuit andere (labiele) server werd vlekkeloos uitgevoerd.
Aanrader voor zowel particuliere als zakelijke klant!

Michel
VSOA Politie

Super service en advies! Na zeer veel problemen met de hosting van mijn VPS klopte ik bij Xenius aan voor een nieuwe oplossing. Ik bestelde een VPS met Cloudlinux, WHM en Cpanel.

Ik werd onmiddellijk bediend en alles stond op maandagochtend klaar. Steve van Xenius hielp me om de data te recupereren en transfereren naar de nieuwe server (een proces dat zeer veel geduld en expertise vereiste) en leverde super support.

Zeer positieve ervaring, aan te raden!

Britt
Mixette

Zeer professioneel bedrijf, zeer betaalbaar en vriendelijke en professionele snelle afhandeling van support aanvragen.

Er word ook zeer snel gehandeld als er panne is ontstaan aan een server ( wat altijd mogelijk is ), een telefoontje of mail was genoeg om iemand meteen te activeren om naar het serverpark te laten rijden en in te grijpen.

Wat mij betreft een zeer goede partner, ik heb al wat hostingbedrijven gezien de laatste jaren, deze steekt er met kop en schouders bovenuit.
Doe zo verder!

Dave
Bytesatwork
Bottom section image

Gratis advies over dedicated servers?

Tom

Xenius Genius

Contacteer mij voor al je vragen over onze servers.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort servers kan ik gebruiken voor Dedicated Hosting?

Er zijn veel opties voor dedicated servers, variërend van het aantal CPU’s en de opslagcapaciteit tot het besturingssysteem en het type netwerkverbinding. U moet een server kiezen die aan uw hostingbehoeften kan voldoen en tegelijkertijd binnen uw budget past. Hoewel de meeste providers virtuele servers aanbieden, hebben sommige ook fysieke servers beschikbaar. Fysieke servers zijn duurder, maar bieden betere prestaties en schaalbaarheid.

Wat is het verschil tussen Shared en Dedicated Hosting?

 1. Aantal klanten – Shared hosting is meerdere klanten die gebruik maken van een enkele server. Bijvoorbeeld, als u host bij een provider die 10 of 20GB ruimte biedt en u heeft uw eigen server met 10GB ruimte, zou u die server delen met andere klanten. Bij een dedicated server heeft u uw eigen ruimte op de server.
 2. Hardware – De hardware van een gedeelde server is meestal beperkter dan die van een dedicated server. Hoewel sommige providers high-end shared servers aanbieden, draaien de meeste shared servers op minder krachtige hardware omdat klanten concurreren om resources.

Wat zijn de veiligheidsoverwegingen voor Dedicated Hosting?

Omdat u volledige controle hebt over uw server en de hardware kunt selecteren en configureren, kunt u uw server instellen voor maximale beveiliging. U kunt ook verschillende beveiligingssoftware selecteren en gebruiken ter aanvulling of vervanging van wat uw provider biedt.

Hoe lang duurt het om een Dedicated Server op te zetten?

Het kan sterk variëren, afhankelijk van de provider en het type server. In veel gevallen kunt u binnen een dag of minder een server klaar hebben staan.