Het nut van een VPS

Inner page hero image

Een VPS kan handig zijn als je een persoonlijke server ruimte wilt beheren of meerdere websites wilt hosten. Bovendien zijn er nog een hoop andere voordelen verbonden aan het beheren van een Virtual Private Server.

Wat doet een VPS?

Een VPS (Virtual Private Server) is een fysieke server in een datacenter, die wordt opgesplitst in verschillende kleinere virtuele servers. Om aan personal server hosting te kunnen doen, is deze fysieke server voorzien van veel CPU-kracht, uitgebreid geheugen en krachtige SSD-schijven. Elke VPS beheerder werkt onafhankelijk van de andere gebruikers op de fysieke server. De hardware wordt beheerd door een hypervisor. Met Cloud virtual private server bouw je zelf je cloud en beheer je je eigen server-cluster.

Een VPS is zeer geschikt voor bijvoorbeeld het hosten van meerdere domeinnamen. Je kunt je server inrichten als webhostingserver en hoeft dus zelf geen hardware aan te schaffen. Je kan nog steeds genieten van dezelfde mogelijkheden als wanneer je over de hele server zou beschikken. Met het handige controlepaneel heb je geen technische nodig om met een VPS te kunnen werken.

Wat is een virtual private server verbinding?

De virtual private servers beschikken allemaal over een eigen besturingssysteem. Deze zorgen dat de gebruikers via een VPS verbinding volledige root-toegang kunnen krijgen.

In tegenstelling tot shared hosting, maak je bij een VPS verbinding met een eigen stukje ruimte op de server. Deze persoonlijke ruimte is van jou alleen en je deelt dus geen IP-adres met andere gebruikers. Aangezien je bij een VPS je eigen ruimte beheert, moet je zelf ook voor de noodzakelijke updates zorgen van je server ruimte en software.

Waarom een VPS server?

Met een virtual private server server beschik je over een krachtig platform om meerdere websites of webapplicaties op te hosten.
Je kan genieten van volledige vrijheid en controle over jouw server ruimte. Dit gaat van de keuze van je besturingssysteem, softwarepakket en opslagcapaciteiten tot het volledige instellen van je eigen server ruimte.xenius-premium-dienst-handig

In tegenstelling tot een fysieke server, is de virtuele variant makkelijk schaalbaar. Upgraden naar meer geheugen, CPU of opslagruimte is zo gepiept.
Ook is het handig dat je bij een VPS server kan genieten van alle voordelen van een dedicated server, zonder de hoge kosten van het huren van een hele server.

Wat kost een VPS?

De kosten voor VPS hosting liggen wat hoger dan bij traditionele webhosting, maar nog steeds lager dan bij een dedicated server.

Bij Xenius bieden we betaalbare oplossingen op maat van jouw behoeften. Ons starterspakket begint vanaf €16,5/maand. Heb je meer CPU, werkgeheugen, opslaggeheugen of dataverkeer nodig? Bekijk dan zeker ons medium en XLarge pakket.

Nog vragen bij de keuze van het juiste pakket voor jouw project? Neem dan contact met ons op. Een van onze medewerkers helpt je met plezier verder.

Johan

Recente berichten

Log4J – grootschalige zero-day exploit zet het Internet op zijn kop
15.12.2021

Het internet staat de laatste dagen in brand. Afgelopen week werd een exploit ontdekt in Apache’s Log4J, een opensource log library dat veel wordt verwerkt in allerhande toepassingen gebasseerd op J

Lees meer
Office 365 ransomware, en hoe voorkomen?
06.02.2020

Ransomware heeft de afgelopen jaren een gigantische opmars gekend. Het doelwit voor cryptolockers waren vooral computers en servers. De afgelopen tijd zien we meer en meer dat hetzelfde fenomeen van c

Lees meer