Voorkom misbruik van je domeinnaam

Inner page hero image

Je domeinnaam goed beschermen is essentieel voor je reputatie en voor je online aanwezigheid in het algemeen. Xenius helpt je daarbij.

Wat kan er fout gaan na registratie van je domeinnaam?

Vaak zijn we er ons niet meteen van bewust, maar cybercriminelen kunnen jouw domeinnaam hacken. Hackers zijn er op uit om digitale gegevens te stelen of om digitale schade aan te richten. Zij kunnen jouw domeinnaam bv. gebruiken voor het opzetten van phishing of voor malware. Een klassiek voorbeeld is dat hackers op jouw website frauduleuze pagina’s of tekst toevoegen of valse facturen gaan verzenden. Jouw goede naam misbruiken ze dan om jouw klanten te misleiden.

Bovendien gaan browsers en beveiligingsprogramma’s, die merken dat jouw domeinnaam of jouw website gehackt is, je website ontoegankelijk maken voor klanten en surfers. Hierdoor loop je naast reputatieschade mogelijk ook business mis.

Aan een domeinnaam is een jaarlijkse kost gebonden. Als je die vergeet te betalen, verlopen je rechten en kunnen domeinkapers hem gaan misbruiken.

Voorkomen is beter dan genezen

We trappen uiteraard een open deur in als we zeggen dat we je beter in zee gaat met een betrouwbare partij als Xenius, dan met een partij van bedenkelijke allooi ergens in het buitenland.

Daarnaast moet je ook zorgen voor een degelijk beleid:

  • Plaats al je domeinnamen bij dezelfde partij (Xenius bijvoorbeeld), zodat je het overzicht behoudt.
  • Zorg binnen je organisatie dat de verantwoordelijkheid voor domeinnaambeheer duidelijk is afgebakend en toegewezen is aan één persoon of één dienst.
  • Wij sturen altijd ruim op tijd de vraag tot verlenging. Check dan ook of de gegevens nog allemaal kloppen. Zorg bijvoorbeeld dat jij vermeld staat als eigenaar, niet je marketingbedrijf. Bij twijfel kan je altijd terecht bij onze Helpdesk.

Bescherming bij Xenius

Maak je je zorgen over de veiligheid van je domein? Aan Xenius heb je een betrouwbare partner die je online merkbescherming garandeert. We bieden diverse mogelijkheden om je domeinportefeuille te beschermen en adviseren je hierbij. Ook staan we altijd klaar om je verder te helpen met de registratie van je domein.

Johan

Recente berichten

Log4J – grootschalige zero-day exploit zet het Internet op zijn kop
15.12.2021

Het internet staat de laatste dagen in brand. Afgelopen week werd een exploit ontdekt in Apache’s Log4J, een opensource log library dat veel wordt verwerkt in allerhande toepassingen gebasseerd op J

Lees meer
Office 365 ransomware, en hoe voorkomen?
06.02.2020

Ransomware heeft de afgelopen jaren een gigantische opmars gekend. Het doelwit voor cryptolockers waren vooral computers en servers. De afgelopen tijd zien we meer en meer dat hetzelfde fenomeen van c

Lees meer