Back-up van Microsoft 365 (Office 365)

Check de Xenius Back-up oplossing voor office 365!

Met onze back-up mogelijkheid voor Office 365 maak je eenvoudig een backup van de volledig cloud. Alle informatie van Outlook, Onedrive, Teams en andere Microsoft oplossingen blijven veilig bewaard op onze servers.

Zet eenvoudig en snel  alle data terug zoals je zelf wenst. Met onze Office 365 backup oplossing ben je steeds zeker dat niks verloren gaat. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over die belangrijke mails of bestanden.

Het belang van een goede back-up service: totale controle, op elk moment

Het verlies van data is dagelijkse kost in de IT-wereld. Back-ups zijn dus een essentieel onderdeel als je je gegevens veilig wil bewaren.

Door een doeltreffende back-up te organiseren van je Office365, voorkom je dataverlies of -diefstal. Deze handige tool maakt snel en veilig back-ups van je:

 • Outlook mailbox
 • OneDrive
 • Microsoft Teams

Back-up voor Office365: waarom zou je?

Eerst en vooral: omdat cybercriminelen steeds gewiekster worden. Ook al voorziet Microsoft een goeie beveiliging voor z’n programma’s, toch blijven er enkele zwakke punten. Die maken je data kwetsbaar.

Word jouw Office365 het slachtoffer van een aanval? Dan is de kans bestaande dat je data verloren gaat. En daar kan jij iets aan doen.

Hou er rekening mee dat je als Office 365 klant zélf verantwoordelijk bent voor de back-up van je data. Microsoft voorziet slechts een beperkt retentiebeleid om verwijderde data te herstellen. Maar dat is géén back-up!

Word je mailbox gegijzeld met ransomware? Dan zijn je mails in principe niet verwijderd. En kan je het retentiebeleid niet aanspreken. Resultaat: er zit niks anders op dan te betalen.

 

Wat zijn die zwakke plekken precies?

 • Accidenteel verwijderen van data
 • Interne & externe beveiligingsrisico’s
 • Microsoft garandeert een retentiebeleid, géén back-up beleid!

Blijf operationeel dankzij je Back-up 365

Door te kiezen voor Office365 back-up door Xenius – uitgevoerd met state-of-the-art software – ben je verzekerd van een eenvoudig back-upsysteem dat downtime minimaliseert en je snel toegang geeft tot je bewaarde data.

De voordelen op een rijtje:

 • Vaste prijs per maand, per gebruiker
 • Handig selfservice portaal dat je zelf beheert
 • Databescherming met encryptie
 • Eén oplossing voor al je databescherming

Zo, dat is veilig, eenvoudig én betaalbaar. Zo kennen we Xenius, natuurlijk. Interesse?

Even meer info: wat is het verschil tussen retentie- en back-up beleid ?

Office 365 voorziet standaard in een beperkt retentiebeleid. Hierdoor kan je op een zeer eenvoudige manier data die je gewist hebt uit je mailbox herstellen. Dit retentiebeleid beperkt zich in tijd (30 dagen) en heeft enkel betrekking op data die gewist is uit de Office 365-omgeving.

Met een degelijk back-up beleid neem je dagelijks snapshots – een soort foto’s – van je data. Deze snapshots bewaren we in de cloud. Hierdoor ben je in staat om de exacte situatie van de mailbox te herstellen, vanaf een bepaalde snapshot.

Enkele voorbeelden:

 • Je verwijdert een e-mail uit je Deleted Items. Dat stel je twee dagen later pas vast. e Via het ingebouwde retentiebeleid kan je deze e-mail toch nog herstellen.
 • Je versleept per ongeluk bestanden en/of mappen in je mailbox. Je weet niet meer precies waar deze data zich bevindt.

Deze data is niet verwijderd – en kan je dus met het ingebouwde retentiebeleid niet herstellen. Dat kan alleen door deze data te openen en te herstellen vanuit een back-up.

 

Jonge maar zeer sterk groeiende hoster. Communicatie is top en klantvriendelijkheid onbeschrijflijk.

Lang geleden dat wij een bedrijf hebben ontmoet waar kennis, ervaring en vooral motivatie zo hoog is.

Als zakelijke klant met zeer hoog eisenpakket werden wij perfect op maat geholpen, alsook migratie vanuit andere (labiele) server werd vlekkeloos uitgevoerd.
Aanrader voor zowel particuliere als zakelijke klant!

Michel
VSOA Politie

Super service en advies! Na zeer veel problemen met de hosting van mijn VPS klopte ik bij Xenius aan voor een nieuwe oplossing. Ik bestelde een VPS met Cloudlinux, WHM en Cpanel.

Ik werd onmiddellijk bediend en alles stond op maandagochtend klaar. Steve van Xenius hielp me om de data te recupereren en transfereren naar de nieuwe server (een proces dat zeer veel geduld en expertise vereiste) en leverde super support.

Zeer positieve ervaring, aan te raden!

Britt
Mixette

Zeer professioneel bedrijf, zeer betaalbaar en vriendelijke en professionele snelle afhandeling van support aanvragen.

Er word ook zeer snel gehandeld als er panne is ontstaan aan een server ( wat altijd mogelijk is ), een telefoontje of mail was genoeg om iemand meteen te activeren om naar het serverpark te laten rijden en in te grijpen.

Wat mij betreft een zeer goede partner, ik heb al wat hostingbedrijven gezien de laatste jaren, deze steekt er met kop en schouders bovenuit.
Doe zo verder!

Dave
Bytesatwork
Bottom section image

Gratis advies over 365 back-up oplossing?

Tom

Xenius Genius

Contacteer mij voor al je vragen over 365 back-up  oplossingen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een office 365 backup systeem?

Veel bedrijven gebruiken het Office 365 (nu Microsoft 365) systeem om hun gegevens, mails en data te bewaren. Microsoft geeft echter geen garanties over de beschikbaarheid van je gegevens. Zo blijf jij verantwoordelijk voor de veiligheid en het bewaren van je data. Bij Xenius is dit precies wat we te bieden hebben. Een eenvoudig pakket dat je gegevens opslaat en bewaart op een plek waar je deze altijd kan raadplegen.

Hoeveel kost het Office 365 back-up pakket?

Het Office 365 back-up pakket kost meer naarmate je meer ruimte nodig hebt. Dankzij het eenvoudige pay-as-you-use model betaal je enkel voor wat je verbruikt. Zo hoef je geen dure pakketten te betalen. Snel, eenvoudig en eerlijk.

Waar wordt mijn data bewaard?

Alle data dat wordt opgeslaan op de servers van Xenius, wordt bewaard in Belgische datacenters. Onze datacenters staan in Gent en Zaventem en blijven dus ten alle tijde op Belgische bodem.

Hoe lang moet ik mijn backups bewaren?

Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan het gaan verschillen hoe lang je gegevens moet of mag bewaren. Zo zijn er langere termijnen om gegevens te bewaren in bijvoorbeeld de ziekenzorg. Kijk steeds naar de voorschriften en mogelijkheden binnen je sector omtrent het bewaren en opslaan van persoonlijke gegevens.

 

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “Wat zijn de voordelen van een office 365 backup systeem?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Veel bedrijven gebruiken het Office 365 (nu Microsoft 365) systeem om hun gegevens, mails en data te bewaren. Microsoft geeft echter geen garanties over de beschikbaarheid van je gegevens. Zo blijf jij verantwoordelijk voor de veiligheid en het bewaren van je data. Bij Xenius is dit precies wat we te bieden hebben. Een eenvoudig pakket dat je gegevens opslaat en bewaart op een plek waar je deze steeds kan raadplegen.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “Hoeveel kost het Office 365 back-up pakket?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Het Office 365 back-up pakket kost meer naarmate je meer ruimte nodig hebt. Dankzij het eenvoudige pay-as-you-use model betaal je enkel voor wat je verbruikt. Zo hoef je geen dure pakketten te betalen. Snel, eenvoudig en eerlijk.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “Waar wordt mijn data bewaard?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Alle data dat wordt opgeslaan op de servers van Xenius, wordt bewaard in Belgische datacenters. Onze datacenters staan in Gent en Zaventem en blijven dus ten alle tijde op Belgische bodem.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “Hoe lang moet ik mijn backups bewaren?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan het gaan verschillen hoe lang je gegevens moet of mag bewaren. Zo zijn er langere termijnen om gegevens te bewaren in bijvoorbeeld de ziekenzorg. Kijk steeds naar de voorschriften en mogelijkheden binnen je sector omtrent het bewaren en opslaan van persoonlijke gegevens.”
}
}]
}