Webhosting Gent

Ben je op zoek naar sWebhosting bij Xeniusnelle webhosting in Gent bij een betrouwbare hosting provider voor jouw website? Bij Xenius garanderen we jou uitstekende prestaties voor jouw website of webshop. Met onze verschillende hosting opties en krachtige servers kunnen we zelfstandigen, KMO’s en agencies de beste mogelijke dienstverlening garanderen. Van de registratie van jouw eigen domeinnaam tot het uitbesteden van het volledige beheer van jouw serverruimte. Bij Xenius staan we garant voor een snelle service aan concurrentiële prijzen!

 

Contacteer ons

Wat is een hosting?

Hosting Eindhoven kopenKortweg betekent hosting het plaatsen van een website of webapplicatie op een server, zodat de informatie op de website toegankelijk wordt op het internet. Maar mensen moeten je ook kunnen terugvinden op het internet. Daarvoor is registratie van een domeinnaam noodzakelijk. Een domeinnaam is jouw adres op het internet waar mensen jouw website kunnen raadplegen. In theorie kan je zelfs jouw website thuis hosten op jouw eigen server, al weegt dit niet op tegen de voordelen van het werken met een webhosting provider. Professionele hosting providers zorgen voor uitstekende prestaties via regelmatige updates en een goede beveiliging tegen hackers, virussen en malware-attacks.

Hosting kopen

Webhosting Eindhoven: hosting pakketten Hosting kopen in Gent voor jouw website bij een betrouwbare hosting provider? Xenius is de perfecte online plek voor jouw bedrijf: 100% Belgische hosting oplossingen op maat van jouw digitale noden. Wij werken razendsnel, steeds op maat en tegen bijzonder voordelige tarieven. Van Linux shared webhosting en reseller shared webhosting tot een volledig dedicated server, volledig voor jou gepersonaliseerd. Je ziet het misschien iets kleiner? Dan raden we jou VPS hosting aan op onze Virtual Private Server. Met onze premium services kan je genieten van onze jarenlange expertise, gebundeld in 4 hapklare diensten: website verhuizen, e-mail verhuizen, probleem oplossing en op afstand meekijken.

Hosting pakketten

Kies voor één van onze hosting pakketten voor jouw website in Gent. We bieden shared hosting en reseller hosting pakketten aan.

Shared hosting

Bij shared hosting deel je de server met andere gebruikers. Deze manier van hosten is fiscaal erg voordelig en zeer geschikt voor KMO’s, zelfstandigen en kleine webshops. Ondanks dat je de ruimte op de server deelt met andere gebruikers, krijg je bij Xenius vast en zeker de nodige opslagruimte. Ook bieden we jou de mogelijkheid tot het aanmaken van professionele mailboxen met jouw eigen domeinnaam. Onze specialisten zorgen voor de noodzakelijke updates van de server, de beschikbaarheid van jouw pakket en patch management. Je kan kiezen tussen twee shared hosting pakketten: GALAXY en COSMOS.

Reseller hosting

Ben je een web agency en wil je zelf als hosting provider optreden? Kies dan voor reseller hosting. Zo kan je meerdere accounts aanmaken en die toewijzen aan je klanten in individuele hosting pakketten. Maak gebruik van ons uitgebreid controlepaneel om de accounts van je klanten eenvoudig te beheren. Onze reseller hosting is steeds white labeled zodat je klanten nergens een referentie naar Xenius zullen terugvinden. Laat de technische aspecten zoals het beheer van de server aan ons over. Jij ondersteunt je klanten en wij ondersteunen jou. Je kan kiezen tussen twee shared hosting pakketten: GALAXY en COSMOS.

Ontdek onze hosting pakketten

Waar kan ik een goede hosting provider vinden?

Bij Xenius kan je steeds rekenen op uitstekende support voor de hosting van jouw website of webwinkel in Gent. Onze klantendienst zoekt steeds mee naar de best mogelijke oplossing voor jouw vraagstuk. Onze oplossingen zijn 100% Belgisch. We werken vanuit datacenters in Gent en Zaventem. Met ons supersnel netwerk connecteren onze servers naar de grote internationale hosting providers. Onze servers zijn steeds voorzien van krachtige SSD schijven en ook steeds geoptimaliseerd met snelle caching.

Vaak gestelde vragen over webhosting

Wat is Cloud hosting?

Bij cloud hosting gaat het om een VPS-installatie die schaalbaar is voor verschillende gebruikers. Zo kan de website of applicatie optimaal blijven draaien bij onvoorzien piekverkeer. Doorgaans bieden cloud hosting providers een variabel prijsmodel aan met flexibelere specificaties. Cloud computing zit erg in de lift, waardoor bedrijven de term ook begonnen te gebruiken voor hun regulier gedeelte of VPS hosting. Let dus goed op wat je provider in zijn cloud hosting pakket aanbiedt!

Welke soorten webhosting bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten webhosting. Bij shared hosting deel je de ruimte op de server waar jouw website staat samen met andere gebruikers. Als jouw website op WordPress draait, is het een verstandige keuze om te kiezen voor WordPress hosting. Hosting op een Virtual Private Server houdt in dat websites zoals bij shared hosting een server met andere websites delen. Bij dedicated hosting is de hele server jouw privéruimte en cloud hosting is een VPS-installatie die schaalbaar is voor verschillende gebruikers.

Wat is VPS hosting?

Bij hosting op een Virtual Private Server delen websites een server met andere websites zoals bij shared hosting. Er is wel meer geheugen, opslag en rekenkracht aanwezig, aangezien iedere VPS-gebruiker zijn eigen ruimte met toegewezen bronnen heeft. De voordelen van VPS hosting komen doorgaans met een hoger tarief. VPS hosting is bestemd voor ervaren serverbeheerders, aangezien VPS-klanten toegang hebben tot de root en dus de serversoftware zelf kunnen configureren.

Contacteer ons bij verdere vragen