Eenvoudiger en veiliger thuiswerk dankzij DaaS

Inner page hero image

Thuiswerk staat al een tijdje bij heel wat werknemers op het lijstje als wens of vereiste voor een nieuwe werkplek. Niet vreemd, aangezien we steeds meer op zoek zijn naar een manier van werken die nauw aansluit bij ons privéleven en de nodige flexibiliteit biedt. Daarnaast heeft de huidige gezondheidssituatie de voordelen van thuiswerk extra in de verf gezet.

Bedrijven moeten dus op zoek naar infrastructuren en oplossingen die eenvoudig en veilig thuiswerk kunnen ondersteunen en garanderen. DaaS, of Desktop-as-a-Service kan dan de ideale oplossing zijn. In deze blog willen we graag toelichten hoe DaaS veilig en eenvoudig thuiswerk kan garanderen door het aanbieden van geschikte security.

Beschikbaarheid om het even waar en wanneer

Wat Desktop-as-a-Service zo geschikt maakt voor eenvoudig thuiswerk is dat het gaat om virtuele desktops die zich op cloudservers in verschillende datacenters bevinden. Dit betekent dat jouw werknemers overal en op om het even welk toestel aan de nodige bestanden, data en tools kunnen om hun job zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Werknemers kunnen gebruikmaken van DaaS door louter verbinding te maken met het internet, ongeacht het toestel of besturingssysteem (Windows, Linux, Android, iOS, telefoon, tablet, desktop of laptop). Het geeft uw medewerkers met andere woorden veilige toegang tot hun desktops, zodat ze flexibel kunnen werken zonder dat de veiligheid van de infrastructuur en de data in het gedrang komt.

Eenvoudig en vlot thuiswerken met apps op DaaS

Performance is voor veel bedrijven een ware uitdaging wanneer het gaat over remote working. De meeste tools voor thuiswerk geven toegang tot de desktop, maar via die desktop werken met verschillende applicaties kan lastiger zijn. DaaS biedt jou de mogelijkheid om niet alleen toegang te krijgen tot je virtuele desktop, maar ook om gebruik te maken van verschillende apps en tools. Aangezien de meerderheid van de DaaS-providers beschikken over een krachtige IT-infrastructuur, zijn latentie en toegankelijkheid geen probleem meer. Desktop-as-a-Service zorgt dus voor een eenvoudige, veilige en handige methode voor bedrijfscontinuïteit in situaties waarin de fysieke aanwezigheid van werknemers moeilijk is.

Daarnaast is DaaS een ideale oplossing voor bedrijven die een BYOD (Bring Your Own Device)-policy bieden.

Door desktopgebruik en -beheer uit te besteden aan een externe DaaS-provider, kunnen ondernemingen beter grip krijgen op de toename van privétoestellen zonder dat ze een gevaar vormen inzake security of een negatieve impact hebben op de bedrijfsresultaten. De provider staat immers in voor een krachtige beveiliging van het Desktop-as-a-Service platform.

Veilig thuiswerk met Deskop-as-a-Service

Data security is cruciaal voor elk bedrijf. Het is dan ook begrijpelijk dat heel wat bedrijven ervoor kiezen om strikte strategieën voor desktopbeheer voor werknemers af te dwingen zodat ze volledige controle behouden. Wat DaaS zo geschikt maakt als platform voor veilig thuiswerk is dat de providers geen data lokaal opslaan waardoor het risico op data breaches beduidend vermindert. De data wordt immers opgeslagen in verschillende moderne datacenters op tal van locaties. Bovendien implementeren de Desktop-as-a-Service providers allerlei security-oplossingen zoals firewalls voor zowel soft- als hardware, multi-factor authenticatie, data encryptie, intrusion detectie en monitoren ze alle verkeer.

Voortdurende support tijdens remote working

Thuiswerken of remote working mag dan wel handig zijn voor vele mensen, maar wanneer er zich een IT-technisch probleem voordoet is het ook wel belangrijk dat dit snel opgepikt en opgelost kan worden. Gelukkig bieden DaaS-providers steeds een 24/7 support aan hun klanten, zodat alle problemen snel opgelost kunnen worden en productiviteit niet in het gedrang komt. Het enige dat je moet doen, is contact opnemen met je provider. Eenvoudiger kan haast niet!

Wil je meer weten over hoe je DaaS kan gebruiken om veilig en eenvoudig thuiswerk te ondersteunen en garanderen? Of ben je op zoek naar de geschikte cloud-provider die Desktop-as-a-Service binnen je bedrijf kan opzetten? Neem dan snel contact op met ons! We bespreken graag de verschillende mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Contacteer Xenius

Steve