Waarom kiezen voor een DaaS-omgeving?

Inner page hero image

We hebben het al gehad over wat DaaS of Desktop-as-a-Service precies is en wat de verschillende voordelen ervan kunnen zijn voor jouw bedrijf. Nu willen we in deze blog graag dieper ingaan op waarom je het best kiest voor een DaaS-omgeving. Vooral voor kmo’s kan Desktop-as-a-Service een grote meerwaarde betekenen. Ontdek hier waarom!

Het belang van digitale transformatie

Steeds meer bedrijven zetten in op digitale transformatie en het gebruik van cloud computing. Niet vreemd, gezien de uitgebreide mogelijkheden van cloud services voor een productieve, flexibele en veilige manier van werken. Bovendien zijn cloud-oplossingen niet enkel toegankelijk voor grote bedrijven met veel kapitaal, ook start-ups en kmo’s hebben de kans om gebruik te maken van de voordelen van cloud services als DaaS. Ze hoeven immers niet langer op zoek te gaan naar resources om hun IT-omgeving zo goed mogelijk uit te bouwen. Kmo’s genieten met de cloud van dezelfde voordelen als grote bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan schaalbare IT-omgevingen, enkel betalen voor het eigenlijke verbruik, innovatieve technologieën die anders nooit ter beschikking waren voor kleinere bedrijven met beperkte budgetten, enzovoort.

Een DaaS-omgeving kan er dus voor zorgen dat een kmo kan groeien door een verhoogde productiviteit, betere wendbaarheid en eenvoudige schaalbaarheid.

Geen technische IT-kennis nodig voor DaaS

De meeste kmo’s beschikken niet altijd over de technische kennis om efficiënt om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met het beheren van een infrastructuur. Je IT-team besteedt het grootste deel van de tijd aan het blussen van brandjes omtrent de huidige IT-infrastructuur. Ze hebben dus weinig tijd om zich te concentreren op het verbeteren van de IT-omgeving van jouw kmo.

Cloud-oplossingen zoals Desktop-as-a-Service kunnen deze complexiteit aanzienlijk verminderen. Door het dagelijkse beheer, onderhoud en administratie uit te besteden aan de cloud provider, krijgt jouw IT-afdeling de nodige tijd en ruimte om taken uit te voeren die een rechtstreekse impact hebben op je bedrijfsresultaten.

Vermindering van initiële investeringen

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om kosten te besparen en zo veel mogelijk te bereiken met een minimum aan investeringen. DaaS geeft hen de kans om dergelijke besparingen door te voeren zonder te moeten inboeten op een efficiënte IT-omgeving. Dankzij de grootschalige rekenkracht van cloud gehoste servers, kunnen kmo’s hun IT-investeringen minimaliseren. Door Desktop-as-a-Service kan het beheer, de fysieke ruimte en beveiliging van de servers worden overgenomen door de cloud provider. Op die manier kan je IT-afdeling zich focussen op zaken die de groei van je kmo rechtstreeks beïnvloeden.

DaaS verkleint het risico op datalekken

DaaS-providers besteden een groot deel van hun resources en tijd aan het bieden van de sterkste beveiliging voor hun oplossing. Niet vreemd, aangezien zij steeds verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van je Desktop-as-a-Service omgeving. Ze houden de vinger aan de pols omtrent de nieuwste bedreigingen en strategieën om jouw data veilig te houden.

Om de toegang tot je data en cloudomgeving zo veilig mogelijk te maken, kan er in een DaaS-omgeving gebruik gemaakt worden van verschillende mechanismen, zoals beveiligde gateways, multifactor authenticatie (2FA/MFA), etc. Werknemers die jouw bedrijf verlaten, kan je met slechts enkele muisklikken blokkeren en hen zo de toegang tot bedrijfsinformatie ontzeggen.

Tot slot beschermt DaaS ook jouw data in geval van een ramp. Denk bijvoorbeeld aan brand of waterschade. Omdat je gegevens niet op het fysieke apparaat staan, kunnen gebruikers er vanaf een ander apparaat toegang toe krijgen. Zolang je medewerkers toegang hebben tot een met internet verbonden toestel, hebben ze toegang tot alle data, bestanden en applicaties.

DaaS stimuleert productief telewerk

Ondanks de stijgende populariteit is telewerken geen trend, het is eerder een nieuwe manier van werken die tegemoetkomt aan de veranderende noden van medewerkers en bedrijven. Het geeft je werknemers de flexibiliteit om hun werktijd te plannen naar hun privéleven zodat beiden beter op elkaar aansluiten, zorgt ervoor dat ze meer beschikbare werktijd hebben en leidt tot een verhoogde productiviteit.

Om dergelijke nieuwe manier van werken te ondersteunen zijn ook geschikte IT-middelen nodig. Met Desktop-as-a-Service hebben werknemers bijvoorbeeld op elk moment en vanaf om het even welk apparaat toegang tot hun bestanden, data en applicaties. Het enige dat ze nodig hebben is een vlotte internetverbinding. Eenvoudiger en efficiënter kan haast niet!

Er bestaan dus verschillende redenen waarom DaaS of Desktop-as-a-Service een meerwaarde kan zijn voor jouw kmo. Ben je op zoek naar een geschikte cloud-oplossing waarvoor je geen al te grote investeringen moet doen en die je de kans biedt op flexibel en veilig werken? Met onze DaaS-omgeving bieden we je een cloud-oplossing aan op maat, met een transparante support service. Interesse? Neem dan snel contact op met ons! We bekijken samen de meest geschikte mogelijkheden voor jouw kmo.

Contacteer Xenius

Steve