InsightData: krachtig databeheer met dedicated server

Inner page hero image

InsightData zocht een betrouwbare partner voor de hosting van webapplicaties. Met een dedicated server zijn ze zeker van een krachtig databeheer op maat.

Wie is InsightData?

InsightData ontwikkelt laagdrempelige, technologische oplossingen die het voor kleine en middelgrote ondernemingen mogelijk maakt om zelfstandig aan data analyse te kunnen doen tegen een betaalbare prijs. Zij helpen om bedrijfsleiders, managers en medewerkers inzicht te doen krijgen in hun bedrijf, afdeling of taak binnen de onderneming. Op deze manier kan het bedrijf gericht actie ondernemen en sneller groeien.

InsightData is de link tussen software en bedrijf. De software wordt ontwikkeld zodra de noden van de onderneming duidelijk zijn. Zij nemen de tijd om de klant echt te leren kennen, stellen duidelijke en realistische doelen op en blijven werknemers coachen tot ze zelfstandig met de software kunnen werken.

Wat was de uitdaging?

InsightData zocht een betrouwbare partner voor de hosting van webapplicaties. Na wat online te vergelijken contacteerde zaakvoerder Maarten ons of Xenius hierbij ondersteuning kan bieden. We maakten snel een afspraak voor een gesprek om de mogelijkheden toe te lichten. Na enkele vergaderingen kregen we duidelijk zicht op de wensen van de klant en de noodzakelijke vereisten voor de hardware en software.

Als startup met een beperkt budget was het voor de klant belangrijk dat we een budgettaire oplossing konden bieden. Ook moest het plaatje kloppen op vlak van performance en technische vereisten voor de noodzakelijke QLIK Software.

Hoe hebben we dit opgelost?

De selectie voor de setup van de hardware werd bepaald door de noodzakelijke software. Specifieke CPU-architecturen waren immers nodig om de speciaal geselecteerde QLIK Software vlot te laten draaien. Aangezien bij cloud hosting via VPS de server specificaties niet volledig overeenkwamen, besloten we om te werken met dedicated hardware. De hardware kochten we speciaal aan voor InsightData en plaatsten we in één van onze datacenters. De setup met server en virtuele machines hebben we dan aan ons eigen netwerk gekoppeld. Door te werken met een dedicated server konden we een oplossing volledig op maat aanbieden om hun webapplicaties zo goed mogelijk te laten functioneren.

In plaats van een managed pakket met een Service Level Agreement (SLA) koos Insightdata ervoor om de touwtjes zelf in handen te houden. De configuratie van de server, de installaties en het beheer van de applicaties vallen dus onder hun beheer binnen een unmanaged pakket.  Achter de schermen blijven we bij Xenius nog steeds de prestaties van de hardware monitoren. Zo voorkomen we defecte harde schijven of serverfouten en kan het systeem optimaal blijven functioneren.

Met onze expertise en korte contactlijnen kunnen we steeds snel een gerichte oplossing voorstellen aan een correcte prijs. Ook bij eventuele problemen kunnen we steeds vlot schakelen om het euvel te verhelpen.

Johan

Recente berichten

DNS Flag Day: EDNS op DNS servers verplicht vanaf 1 februari
20.01.2019

1 februari 2019 is een belangrijke dag voor domeinnaam eigenaars, vanaf 1 februari is het gebruik van EDNS op DNS servers verplicht. Om die reden is deze dag omgedoopt tot ‘DNS Flag Day’.D

Lees meer
Goedkope webhosting in Nederland verleden tijd
05.10.2021

Overnames zorgen voor prijsstijgingen Tarieven voor webhosting lijken de laatste jaren steeds meer te stijgen. Een belangrijke reden hiervoor zijn de overnames van kleine hosting bedrijven door grote

Lees meer
Hoe werkt brandbestrijding in een datacenter?
15.03.2021

Afgelopen week werd OVH – één van de grootste Europese cloudspelers – getroffen door een brand op hun site in Straatsburg (FR). Eén datacenter werd volledig verwoest door de brand, een

Lees meer