Opvragen van een .EU EPP token

Wanneer u een .EU domeinnaam wenst te transfereren naar Xenius dient u hiervoor de EPP code of transfercode op te vragen bij uw huidige registrar. De vorige registrar zal u deze steeds verstrekken, wanneer u deze – om welke reden dan ook – niet kan verkrijgen via uw vorige registrar kan u deze steeds zelf opvragen door het aanmaken van een MY .EU account.

1/ Surf naar https://whois.eurid.eu en voeg bovenaan in de whois search het domein in waarvoor u de EPP token wenst op te vragen en klik op de search knop

2/ Vervolgens krijgt u een overzicht van de gegevens die gekend zijn bij .EU over uw domeinnaam (WHOIS), controleer hier het email adres van de domeinnaamhouder.

Is dit een email adres waar u toegang toe hebt dan kan u verder gaan met de volgende stap, heeft u echter geen toegang tot dit email adres dan zal u alsnog contact moeten opnemen met uw vorige provider om de EPP code te verstrekken.

3/ Klopt het email adres dat u in stap 2 hebt gevonden ? Surf dan naar https://my.eurid.eu/ voor het aanmaken van een MY .EU account, u komt op onderstaand scherm terecht:

Vul hier vervolgens de domeinnaam in en het email adres.
!! Het is belangrijk dat u hier als email adres het in stap 2 gevonden domeinnaamhouder adres ingeeft , wanneer u een ander adres ingeeft zal u geen login ontvangen !!

Klik vervolgens op send link een persoonlijke link zal naar het opgegeven domeinnaamhouder adres gestuurd worden en deze is slechts 24u geldig:

4/ U zal een email ontvangen van [email protected]. Deze email ziet er als volgt uit, klik vervolgens onderaan de email op de persoonlijke link:

 

Er opent zich opnieuw een pagina met de status van uw domeinnaam, klik hier op de blauwe knop ‘Genereer uw autorisatiecode’:

5/ Bovenaan de pagina zal de autisatie code getoond worden:

6/ Plaats vervolgens uw bestelling bij Xenius en geef deze Transfercode op.

7/ Xenius transfereert uw domeinnaam !

 

Domein kopen aan voordelig tarief.

Steve