Jouw IT-omgeving altijd up-to-date met DaaS

Inner page hero image

Bedrijven zijn steeds vaker afhankelijk van een goed uitgebouwde en onderhouden IT-infrastructuur voor het uitvoeren van hun verschillende bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het groeiend aandeel van telewerk, flexibele werkomstandigheden, het gebruik van verschillende cloud-toepassingen, applicaties en tools om een vlotte samenwerking te kunnen garanderen, enzovoort. Lees ook: wat is DaaS precies?

Daarnaast zijn producenten van soft- en hardware voortdurend bezig met het vernieuwen van hun producten. Ze spelen in op de technologische evolutie door onder meer in te zetten op betere security, performantie en innovatieve functionaliteiten. Ze sturen dus regelmatig updates de wereld in, zodat ondernemingen kunnen genieten van de nieuwste features. Om gebruik te kunnen maken van al die nieuwigheden en veilig te kunnen blijven werken, moeten die updates uiteraard wel uitgevoerd worden door de gebruiker of de onderneming.

In deze blog gaan we dieper in op de redenen waarom het up-to-date houden van je IT met Desktop-as-a-Service zo belangrijk is voor jouw onderneming.

Kostenbesparing

Grote investeringen zoals het vervangen van je gehele of gedeeltelijke IT-omgeving, kost handenvol geld. Je kan heel wat geld besparen door je IT up-to-date te houden.

Slaagt je IT-team er maar niet in om tijd vrij te maken om deze belangrijke updates door te voeren? Dan biedt DaaS de oplossing voor jouw bedrijf. Je provider neemt immers alle verantwoordelijkheid over voor het onderhouden en het up-to-date houden van je gehele IT-infrastructuur. Zo kan je eigen IT-team de focus behouden op projecten die nauwer aansluiten bij je core business.

Beveiliging tegen cybercriminaliteit

Ongetwijfeld de belangrijkste en meest gekende reden om je IT-omgeving steeds up-to-date te houden, is het beveiligen tegen dreigingen van buitenaf. Cybercriminaliteit slaat immers nog steeds toe. Sterker nog, cyberaanvallen worden complexer. Wanneer je het updaten van je IT-infrastructuur te lang links laat liggen, is de kans groot dat hij kwetsbaarder is voor data breaches, malware en cryptolocking.

Software updates bevatten vaak patches voor kwetsbaarheden in de software, waar misbruik van gemaakt kan worden door cybercriminelen. Dergelijke kwetsbaarheden worden meestal snel aangepakt en de security updates zo snel mogelijk uitgestuurd. Maar als je die updates niet installeert, blijft je data kwetsbaar. Het is dus essentieel dat de software die je gebruikt altijd up-to-date is.

Laat je dit liever over aan een expert ter zake, dan kan je aan de slag met Desktop-as-a-Service. Jouw serviceprovider zorgt voor de volledige bescherming van je IT-infrastructuur.

Verbeterde efficiëntie en verhoogde productiviteit

Wanneer de nodige updates doorgevoerd zijn, werken applicaties en toestellen naar behoren en vormen ze een veilige werkomgeving om alle taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Een IT-omgeving die altijd up-to-date is, zorgt dus voor een verbeterde efficiëntie en bijgevolg een verhoogde productiviteit. Dit genereert vervolgens een betere omzet tegen lagere kosten.

Aanbieden van de nodige flexibiliteit met DAAS

We haalden het al even aan in de intro, op locatie of van thuis uit werken wordt steeds meer de trend. Bedrijven merken immers dat werknemers werkomstandigheden wensen die nauwer aansluiten bij hun privésfeer. Om talent te kunnen aantrekken en behouden, zijn ondernemingen zich bewust van het feit dat ze deze wensen maar best kunnen faciliteren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende cloudoplossingen, BYOD-policy, en dergelijke.

Om ervoor te zorgen dat deze flexibele werkomgevingen voortdurend beveiligd zijn en efficiënt werken, dien je je IT-infrastructuur up-to-date te houden.

Concurrentiepositie verbeteren

Door je IT-omgeving up-to-date te houden creëer je dus een positieve impact op je productiviteit, talentwerving en budgetten. Dit heeft dan op zijn beurt een invloed op het verbeteren van jouw positie op de concurrentiële markt.

Het up-to-date houden van je IT-omgeving biedt dus heel wat interessante voordelen voor jouw bedrijf. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van DaaS voor jouw onderneming? Of ben je op zoek naar de geschikte provider voor Desktop-as-a-Service? Neem dan snel contact op met ons! Xenius adviseert je graag waar nodig, en bekijkt samen met jou de meest geschikte oplossing voor een goed beheerde en onderhouden IT-infrastructuur.

Contacteer Xenius

Steve