Aanvragen van de transfercode voor een .BE/.VLAANDEREN/.BRUSSELS domein

Voordat u een actief .BE/.VLAANDEREN of .BRUSSELS domein kan transfereren naar Xenius dient u de transfercode (of ook wel eens EPP code genaamd) hebben, zonder deze code kan Xenius geen transfer uitvoeren van het domein.

De transfercode zal bij aanvraag automatisch verstuurd worden naar de domeinnaamhouder zoals deze gekend is bij DNS.be, het is daarom steeds van het grootste belang dat deze informatie correct is. Klopt het e-mail adres niet meer? Dan dient u aan de huidige registrar van het domein te vragen de gegeven bij te werken.

Ga als volgt te werk om de transfercode van een .BE domein op te vragen

  • Surf naar http://www.dns.be , de website van de DNS België
  • Op de homepagina vult u in de zoekbalk het domein in dat u wenst te transferen en druk vervolgens op het pijltje
  • De status van het domein wordt opgezocht , klik vervolgens bij de resultaten op het linkje WHOIS achter het betreffende domein:

 

  • Accepteer de juridische bepalingen en u krijgt vervolgens een technisch overzicht van uw domeinnaam , controleer hier goed het email adres dat vermeld staat bij de hoofding domeinnaamhouder het is namelijk naar dit adres dat de code verstuurd zal worden. Klopt dit niet? Vraag dan de huidige registrar om deze gegevens aan te passen.

 

  • Klopt het email adres van de domeinnaam houder scroll dan helemaal naar beneden op de pagina. U vind hier een blokje ‘AANVRAGEN TRANSFERCODE’ dat wat lichter staat, klik hier op de blauwe JA knop

 

  • U wordt nogmaals gevraagd of u de transfercode voor het betreffende domein wenst aan te vragen en u krijgt nogmaals een melding van het e-mail adres waarnaar deze code verstuurd zal worden. Bevestig een laatste keer door op JA te klikken.

  • Een aantal minuten later krijgt u op het email adres van de domeinnaamhouder automatisch een e-mail aan afkomstig van DNS.BE/DNS Belgium met daarin de transfercode voor het domein. Bezorg deze code aan Xenius voor het opstartten van de migratie of vul deze in tijdens het bestelproces.

 

Domein kopen aan voordelig tarief.

Steve