Hernieuwing van domeinnamen & webhosting

Uw domeinnamen en webhosting dienen jaarlijks hernieuwd te worden, deze hernieuwing gebeurt bij Xenius op basis van het automatisch hernieuwen principe zodat u er quasi geen omkijken naar heeft.

U beheert uw diensten eenvoudig & snel via ons portaal Mijn Xenius dat te bereiken is via https://www.xenius.io , aanmelden kan u doen met uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Problemen met de aanmelding? Contacteer ons dan via [email protected]

Hieronder leggen we in detail uit hoe de hernieuwingsprocedure exact werkt.

Twee manieren van hernieuwen:

1. Automatisch hernieuwen (= aanbevolen)

Xenius zorgt ervoor dat uw diensten telkens automatisch hernieuwd worden tegen vervaldatum, u heeft er verder geen omkijken meer naar. Na het uitvoeren van de feitelijke hernieuwing ontvangt u van ons automatisch een factuur.
Deze optie is standaard geactiveerd bij afname van nieuwe diensten.

2. Handmatig hernieuwen

Indien uw diensten op handmatig te hernieuwen staan ontvangt u van ons de nodige hernieuwingsberichten om u te waarschuwen over uw aankomende hernieuwing. Om een dienst te hernieuwen opent u de details van de betreffende dienst en klikt op de ‘Hernieuw nu handmatig uw domein/webhosting’ link. Een hernieuwingsorder zal toegevoegd worden aan uw winkelwagen en na afronding van uw betaling zullen we de hernieuwing uitvoeren.

Hoe staat mijn dienst geconfigureerd?

U kan eenvoudig controleren of autorenew actief of inactief is voor uw dienst door de overzichttabel van al uw domeinnamen en webhosting te openen. In de kolom ‘autorenew’ staat de actuele status weergegeven.

Wisselen tussen automatisch en handmatig hernieuwen.

Indien u een bepaalde dienst niet langer nodig heeft of u wenst meer controle over de hernieuwingen dan kan u op eender welk moment het automatisch hernieuwen van uw diensten deactiveren. Dit doet u door de detailspagina van de betreffende dienst te openen en vervolgens onder ‘abonnement’ de optie Automatisch hernieuwen deactiveren / activeren.

OPGELET! Uw diensten worden door Xenius hernieuwd als ze een resterende loopperiode van 10 dagen of minder hebben, wenst u autorenew te deactiveren voor een dienst doe dit dan voor deze termijn!

 

Wat als ik de hernieuwingsfactuur niet (tijdig) betaal?

  • Handmatige hernieuwing
    • We voeren de hernieuwing pas uit na ontvangst van uw betaling, komt uw betaling niet tijdig binnen loopt u het risico dat uw diensten alsnog niet tijdig hernieuwd worden en dat u heractivatie kosten zullen aangerekend worden.
  • Automatische hernieuwing
    • Xenius behoud zich het recht om bij het uitblijven van uw betaling uw diensten tijdelijk te onderbreken tot volledige betaling van de factuur heeft plaatsgevonden.

Wat gebeurt er met mijn dienst als autorenew uitstaat op vervaldatum ?

Wanneer uw dienst niet automatisch hernieuwd en u voert geen handmatig hernieuwingsorder uit dan zal uw dienst op vervaldatum worden uitgeschakeld. U heeft dan in veel gevallen alsnog de mogelijkheid om de dienst handmatig terug te activeren mits betaling van heractiveringskosten.

Steve