Toevoegen van een Office365 mailbox op smartphone (Android / iOS)

Xenius raadt sterk het gebruik van de Microsoft Outlook App aan op zowel Android als iOS devices. Via deze applicatie kunnen naast de reguliere mailbox ook standaard shared mailboxen geopend worden.

  • Download de Outlook applicatie in de Android Play of Apple Store
Outlook app in Google Play Store
  • Vervolgens opent u de Outlook app en voeg u een nieuw account toe, wanneer u de app voor de eerste keer opent komt u automatisch in deze wizard terecht. Gebruikt u reeds Outlook voor een andere account dan opent u het instellingen menu door bovenaan op het bolletje naast Postvak in te klikken en vervolgens in het submenu op het Postvak toevoegen icoon te klikken. Daarna kiest u voor de optie “Acount toevoegen”.

  • Geef vervolgens je e-mail adres in en klik op Volgende

  • Mocht je de vraag krijgen met betrekking tot het Account type, selecteer Office 365

 

  • Je zal nu naar de Microsoft Office 365 aanmeldpagina doorgestuurd worden, vul je wachtwoord in en klik op Aanmelden

 

  • Voilà, je account is nu succesvol toegevoegd. Heb je meerdere accounts binnen je Outlook app? Je kan eenvoudig switchen tussen accounts door linksboven op het bolletje te klikken waarna het settings menu zich opent. Hier kan je nu eenvoudig een ander account selecteren.

 

Toch liever een andere mail app gebruiken?

Ook andere mail apps kunnen perfect gebruikt worden, echter kunnen we niet voor elke applicatie een handleiding voorzien. Voeg je je Office 365 in een andere app toe? In veel gevallen zal de configuratie automatisch verlopen en zal je enkel je gebruikersnaam en wachtwoord moeten opgeven. Lukt de configuratie niet automatisch en moet je een account type selecteren? Kies dan voor Office 365 of indien dat niet beschikbaar is Microsoft Exchange.

Shared mailboxen

Maak je gebruik van shared mailboxen en wil je deze ook lezen in Outlook? Volg dan volgend artikel.

Tagged:
Steve