Hoe update ik mijn applicatie via Installatron ?

Onze shared webhostingpaketten worden standaard geleverd met Installatron, met deze handige applicatie kan je in slechts een paar muisklikken een volledig CMS (WordPress, Joomla,..) , Forum webshop,.. installeren.

Een van de grote voordelen van Installatron is dat deze ook het beheer van updates voor zijn rekening kan nemen, in dit artikel laten we zien hoe je via Installatron een bestaande WordPress installatie eenvoudig kan updaten. De screenshots zijn afkomtig van onze Plesk shared webhostingservers, voor onze cPanel servers zijn de handelingen gelijkaardig.

Log aan op je Plesk account met je gebruikersnaam en wachtwoord, open vervolgens het tabblad ‘websites & domains’ en kies in de rechter kolom voor Installatron Application Installer. 

Het installatron menu opent zich, je krijgt hier een overzicht van alle door jouw geinstalleerde applicaties met Installatron. Wanneer er een update beschikbaar is van de applicatie zal er een rood pijltje verschijnen naast de applicatie. Klik hierop om de update te lanceren

In het volgende scherm kan je vervolgens de versie selecteren die je wenst te installeren, alsook heb je hier de mogelijkheid om de plugins en thema’s meteen bij te werken.

 

Als laatste kan je voor het maken van de upgrade nog een backup laten maken dmv. installatron.

Klik onderaan op de update knop om de update te startten, je krijgt een nieuw scherm met daarin de voortgang van de update

 

Bij Xenius kunt u wordpress webhosting kopen met Belgische servers.

 

Steve